Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Φιλοσοφία-Μελέτες arrow Διάφορα arrow Γάμος - Το μεγαλείο της διαφοράς

Γάμος - Το μεγαλείο της διαφοράς  

[και σε ebook]

1+1=∞

Κωνσταντινίδου, Πηνελόπη

ISBN: 978-960-426-528-2


Γάμος - Το μεγαλείο της διαφοράς


Υπότιτλος :  1+1=∞
Θέμα :  Μελέτη, Γάμος, Συζυγικές σχέσεις, Ψυχολογία
Αριθμός Σελίδων : 192
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2009 (Ιανουάριος)


Τιμή: 11.94 €   10.75 €

 


Την πέμπτη κατά σειρά επιστημονική έκδοσή της παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό η ψυχολόγος Πηνελόπη Κωνσταντινίδου. Τιτλοφορείται «Γάμος - Το μεγαλείο της διαφοράς» (εκδόσεις Ιωλκός, 2009) και διεκδικεί μια θέση στο ράφια της οικογενειακής μας βιβλιοθήκης. 

Βασικό μέλημα της έκδοσης είναι οι απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, που αφορούν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, για θέματα αναπαραγωγής, προφύλαξης και περί γάμου. Όπως αναφέρει η συγγραφέας στο εισαγωγικό σημείωμα:

Αυτό που ευελπιστώ να αναδείξουμε σ’ αυτή μας τη συζήτηση δεν είναι τόσο οι ηθικοί κώδικες και ο έλεγχος της σεξουαλικής συμπεριφοράς, είτε πρόκειται για ελαστικές κοινωνίες είτε για αυστηρές, όσο η δέσμευση που αποφασίζουν οι άνδρες και οι γυναίκες να ασκήσουν ο ένας προς τον άλλο έτσι ώστε αυτή η σχέση να μεταμορφωθεί στο γάμο. Ακόμη, ενδιαφέρον για μας έχει και ο τρόπος ζωής που θα ακολουθήσει το συνειδητό αυτό δεσμό τόσο στην αστική τάξη όσο και στη μη προνομιακή, τόσο στην αντίληψη αυτής της ένωσης για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα, καθώς οι απαντήσεις που δίνουν στις ερωτήσεις των ερευνητών σχετικά με αυτή την ένωση διαφέρουν μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ενδεικτικές αναφορές είναι αυτές ως προς τις σεξουαλικές σχέσεις, τη συντροφικότητα και τα οικιακά καθήκοντα, όπου η αντίληψη των ανδρών ως προς το ρόλο και τη λειτουργία τους διαφέρει από αυτήν των γυναικών. Ακόμη, αυθεντική έρευνα σημειώνει διαφορετικές αντιδράσεις και ως προς το μείζον θέμα της εξουσίας στο δεσμό και ποιος παίρνει αποφάσεις στην πορεία αυτής της ένωσης των δύο.

Πλεονέκτημα του νέου έργου τής επιστήμονα είναι η απλή και κατανοητή της γλώσσα, η αμεσότητα του λόγου της και ο έντεχνος τρόπος με τον οποίο αποδίδει τις ιδέες και τα πορίσματα της έρευνάς της.
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ