Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ημερολόγια arrow Σειρά «Ποιητικό Ημερολόγιο» arrow Ποιητικό Ημερολόγιο 2008

Ποιητικό Ημερολόγιο 2008  

[και σε ebook]

Κορίδης, Γιάννης

ISBN: 978-960-426-461-2


Ποιητικό Ημερολόγιο 2008


Άλλοι συντελεστές :  Γιούλικα Λακερίδου (εικονογράφηση)
Θέμα :  Ημερολόγιο, Ελληνική Ποίηση, Ανθολογία
Αριθμός Σελίδων : 392
Εξώφυλλο :  Σκληρό
Έτος Έκδοσης :  2007/11


Τιμή: 14.93 €   13.44 €

 


Συνεχίζοντας μία παράδοση που το έχει πλέον μετατρέψει σε εκδοτικό θεσμό, κυκλοφορεί για δέκατη τρίτη χρονιά, σεβόμενο πάντα τις απαιτήσεις του σύγχρονου αναγνωστικού κοινού, το Ποιητικό Ημερολόγιο με επιμέλεια-ανθολόγηση του Γιάννη Κορίδη. Κοσμείται με 3 πίνακες και εξώφυλλο της Γιούλικας Λακερίδου.
Κάθε μέρα (ολοσέλιδη) περιέχει τις απαραίτητες ημερολογιακές πληροφορίες και ένα αντιπροσωπευτικό ποίημα Έλληνα δημιουργού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Δημιουργοί από τον Ερύκιο (1ος αι. π.Χ.) μέχρι και τους νομπελίστες ποιητές μας Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη, και από το Λορέντζο Μαβίλη μέχρι τον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία, ανθολογούνται στο φετινό Ποιητικό Ημερολόγιο. Το έργο περιέχει ακόμη ποιήματα επετειακά, ποιήματα για καθημερινή ανάγνωση, ποιήματα που έγιναν τραγούδια και έμειναν στα χείλη και την καρδιά των Ελλήνων, επιλεγμένα με πολλή αγάπη και στοργή.

Το Ποιητικό Ημερολόγιο είναι μια  ανανεούμενη και εντελώς καινούργια ανθολογία ποίησης που κυκλοφορεί κάθε χρόνο. Δεν επαναλαμβάνονται τα ίδια ποιήματα και δεν προβάλλονται μόνο κλασικοί δημιουργοί αλλά και σύγχρονα ονόματα που επιβεβαιώνουν την εξελικτική πορεία της ελληνικής Ποίησης. Αν είστε φίλοι της λογοτεχνίας –και της ποίησης ειδικότερα– είναι το καλύτερο ημερολόγιο που μπορείτε να αποκτήσετε.

Αν έχετε φίλους που αγαπούν το ίδιο με σας τη λογοτεχνία, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να τους προσφέρετε. Πρόκειται για μια ακόμη αντιπροσωπευτική ποιοτική έκδοση-προσφορά των εκδόσεων ΙΩΛΚΟΣ στο σύγχρονο ελληνικό Λόγο.

Αποσπάσματα:

Διαβάστε τον Ιανουάριο (pdf)

Δείτε τους ποιητές που κοσμούν το Ποιητικό Ημερολόγιο 2008 (pdf)
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Πολεμικό Ημερολόγιο 2008 Πολεμικό Ημερολόγιο 2008

Συλλογικό


Η επιτυχία της προσπάθειας που εγκαινίασαν πέρυσι οι εκδόσεις Ιωλκός με το «Πολεμικό Ημερολόγιο 2007 – Οι πρωταγωνιστές είπαν» και η ίδια η...

14.93 €   13.44 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ