Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Φιλοσοφία-Μελέτες arrow Διάφορα arrow Η πρώτη παράσταση

Η πρώτη παράσταση  

[και σε ebook]

Σκόρπια θεατρικά ενθυμήματα ενός φανατικού και απαιτητικού θεατή

Παπαϊωάννου, Χρήστος Ι.

ISBN: 978-960-426-888-7


Η πρώτη παράσταση


Υπότιτλος :  Σκόρπια θεατρικά ενθυμήματα ενός φανατικού και απαιτητικού θεατή
Θέμα :  Κείμενα, Προσωπικότητες του ελληνικού Θεάτρου, Υποκριτική τέχνη
Αριθμός Σελίδων : 280
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2016 (Νοέμβριος)


Τιμή: 12.00 €   10.80 €

 


Στις σελίδες του βιβλίου «ανεβαίνει» ο κόσμος του Θεάτρου, ο τόσο συναρπαστικός, που αιχμαλώτισε απ’ την πρώτη στιγμή την ψυχή του συγγραφέα. Το πραγματικό Θέατρο, που ευτυχώς, έστω και ως μειοψηφία, υπάρχει• και όπως έλεγε ο σπουδαίος Μινωτής «είναι η παρηγοριά του ανθρώπου».

Όταν μπήκαμε στη μεγάλη αίθουσα, κόντεψα να λιποθυμήσω. Τι πολυτέλεια, Θεέ μου! Μπροστά η τεράστια σκηνή με την πελώρια βελούδινη κουρτίνα ριχτή, να κρύβει το σκηνικό...
Άνοιξα το πρόγραμμα που πήραμε μπαίνοντας και το διάβασα γεμάτος περιέργεια. Στο εξώφυλλό του έγραφε: ΘΙΑΣΟΣ ΜΑΡΙΚΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ. Στις μέσα σελίδες του είχε φωτογραφίες της μεγάλης Τραγωδού και των άλλων ηθοποιών. Λίγα λόγια για το έργο και τη διανομή των ρόλων.
Η παράσταση που θα βλέπαμε, ήταν το έργο του Παναγιώτη Καγιά, «Όπου αγαπά παιδεύει». Το βασικό ρόλο της Ευτυχίας κρατούσε η ίδια, η μεγάλη Μαρίκα Κοτοπούλη. Στους άλλους ρόλους ήταν οι Β. Λογοθετίδης, Ερ. Κονταρίνης, Γ. Κοντογιάννης, Γ. Βασιλειάδου, νομίζω ο Ν. Δενδραμής και μερικοί άλλοι...
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ