Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ποίηση arrow Ελληνική Ποίηση arrow Ο Ρεζά ρωτάει τον Ήλιο

Ο Ρεζά ρωτάει τον Ήλιο  

[και σε ebook]

Ποίηση

Κλουτσινιώτης, Ανδρέας

ISBN: 978-960-426-711-8


Ο Ρεζά ρωτάει τον Ήλιο


Υπότιτλος :  Ποίηση
Θέμα :  Ποίηση, Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση
Αριθμός Σελίδων : 80
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2013 (Ιανουάριος)


Τιμή: 9.95 €   8.96 €

 


Ο ποιητής, μέσα από τις συνθέσεις του, που έχουν ως κύριο σημείο αναφοράς την κατάπτωση των ηθικών αξιών, τον πόλεμο και τα τρομερά δεινά που επιφέρει στην ανθρωπότητα, τη συνειδητή ατομική, κοινωνική κι εθνική συλλογική απουσία έργων και μνήμης, από τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο, για ένα δικαιότερο κόσμο, προσεγγίζει κι υπενθυμίζει τη σημασία των ξεχασμένων, γι’ άλλη μια φορά, απ’ τον άνθρωπο• ύψιστων εννοιών και νοημάτων: της Ελπίδας και ιδιαιτέρως της Αγάπης.

Και το πράττει μέσα από τα μάτια μιας αθώας παιδικής ψυχής, του Ρεζά, ενός μικρού παιδιού που ζει και πεθαίνει τόσο μακριά, αλλά και τόσο κοντά μας, αφού η παιδική ψυχή που έχουμε όλοι ως άνθρωποι μέσα μας δεν έσβησε, αλλά κρύφτηκε μόνο όταν εμείς οι ίδιοι το αποφασίσαμε. Κι είναι αυτή η ψυχή που στο ευήλιο πρόσωπο του μικρού Χριστού, στο πρόσωπο της Αγάπης και του Ήλιου κάθε πίστης που γεννιέται παντού στον κόσμο, που θα μας λυτρώσει και θα μας βοηθήσει εν αρχή να βρούμε ξανά το νόημα της χαμένης και αλλοτριωμένης μας ύπαρξης.

Αρκεί να ρωτήσουμε… να ρωτήσουμε τον Ήλιο, όπως θέλησε και έκανε ο μικρός Ρεζά…Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Labey Sabprea Labey Sabprea

Κλουτσινιώτης, Ανδρέας


Αποτελούμενο από 34 συνθέσεις το βιβλίο αποτελεί ένα ποιητικό ταξίδι με αφετηρία την Τέχνη και σταθμούς: τα δεινά του πλανήτη, την...

14.93 €   13.44 €

ΑγοράΟ καταθέτης της μνήμης Ο καταθέτης της μνήμης

Ράλλη-Υδραίου, Μαρία


Στη συλλογή κάθε μικρή λεπτομέρεια συμπληρώνει στον πίνακα της Μνήμης μια ακόμη πινελιά από χρώμα και συναίσθημα, μια άλλη «γεύση»...

11.94 €   10.75 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ