Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ιστορία arrow Σειρά «Θέματα Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας & Πολιτισμού» arrow Σπέρμα Αβραάμ

Σπέρμα Αβραάμ  

[και σε ebook]

Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλάμ στην ουσία και στην έκφραση

Σαχάς, Δανιήλ Ι.

ISBN: 978-960-426-557-2


Σπέρμα Αβραάμ


Υπότιτλος :  Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλάμ στην ουσία και στην έκφραση
Άλλοι συντελεστές :  Αλέξιος Γ. Κ. Σαββίδης (υπεύθυνος σειράς)
Θέμα :  Μελέτη, Ιστορία, Πολιτισμός, Θρησκείες, Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλάμ
Αριθμός Σελίδων : 708
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Σειρά :  Θέματα Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας & Πολιτισμού
Αρ.Βιβλίου στη σειρά :  6
Έτος Έκδοσης :  2011 (Οκτώβριος)


Τιμή: 29.86 €   26.87 €

 


Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για το πλατύ, σκεπτόμενο, κοινό στον Ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα για αναγνώστες οι οποίοι ενδιαφέρονται σοβαρά για μια ειλικρινή γνώση και κατανόηση του ανθρώπου με αφετηρία τη θρησκευτική, ιστορική και πολιτιστική του ταυτότητα και εμπειρία, στην ουσία και στην έκφραση.

Οι σελίδες αυτές αποτελούν μια πλατιά ιστορικο-φαινομενολογική εισαγωγή στον Ιουδαϊσμό, στο Χριστιανισμό και στο Ισλάμ, τρεις γνώριμες-άγνωστες θρησκευτικές παραδόσεις, με όσο  το δυνατόν διακριτή την ουσιαστική ταυτότητα της κάθε μίας, αλλά και την εξίσου εσωτερική τους συνάφεια ως εκ «σπέρματος Αβραάμ» θρησκευτικών παραδόσεων και κοινοτήτων.  Μία τέτοια προσέγγιση επιδιώκει να αναδείξει την ξεχωριστή ταυτότητα της κάθε παράδοσης, αλλά και την όσο γίνεται συνολική φυσιογνωμία του μονοθεϊσμού ως φαινομένου, όπως αυτό αναδύεται από τις διαρκείς αντιπαραβολές και αναφορές στις εκφράσεις της κάθε μίας θρησκευτικής παράδοσης προς τις άλλες δύο.

Η σπουδή της δικής του θρησκευτικής παράδοσης, αλλά και της θρησκείας των άλλων οδηγεί τον άνθρωπο σε μία προσωπική του αυτογνωσία.  Ως στάση δε ζωής, καλλιεργεί το σεβασμό στην ύπαρξη, στις αρχές, στις απόψεις, στην ελευθερία και στην ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου ως εικόνας Θεού, χωρίς σχετικοποίηση, συγκρητισμό ή αλλοτρίωση της δικής του αυτοσυνειδησίας. Αυτό συνιστά ωριμότητα και αποπνέει ελπίδα.

Ξεφυλλίστε τις 102 πρώτες σελίδες του βιβλίουΜπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Οι Ρουμάνοι Οι Ρουμάνοι

Μαρινέσκου, Φλορίν


Το παρόν έργο του ιστορικού Φλορίν Μαρινέσκου «Οι Ρουμάνοι – Ιστορία και Πολιτισμός» φέρνει σε στενή επαφή και γνωριμία το ελληνικό...

19.91 €   17.92 €

ΑγοράΒυζαντινή Μικρά Ασία Βυζαντινή Μικρά Ασία

Νικολούδης, Νικόλαος Γ.


Η Μικρά Ασία κατέχει ιδιαίτερα σημαντική θέση στην ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η συμβολή του μικρασιατικού Ελληνισμού στην...

15.92 €   14.33 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ