Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ποίηση arrow Ελληνική Ποίηση arrow Άρρητες αντιστίξεις

Άρρητες αντιστίξεις  

[και σε ebook]

Μασούρας, Κώστας

ISBN: 978-960-426-544-2


Άρρητες αντιστίξεις


Θέμα :  Ποίηση, Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση
Αριθμός Σελίδων : 144
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2009 (Ιούνιος)


Τιμή: 9.95 €   8.96 €

 


Η συλλογή αποτελείται από 105 ποιήματα, τα οποία περιλαμβάνονται, σε πέντε (5) αυτοτελείς μεν, αλλά ενδοσυσχετιζόμενες ενότητες, με τίτλους: Ανθίβολα, Ίσαλα, Απότοκα, Ταξίμια και Ανεμολόγια.

Το περιεχόμενο των ενοτήτων, αποτελεί μια σύγχρονη ματιά πάνω σε κοινωνικά, φιλοσοφικά, ιστορικά, πολιτισμικά, υπαρξιακά και άλλα ζητήματα, που απασχολούν τον άνθρωπο διαχρονικά, με τις μεταφυσικές του αγωνίες, τις στοχαστικές ενδοσκοπήσεις του, τις αξιωματικές υπερβάσεις και τις πνευματικές του αναζητήσεις, πάνω στα χνάρια της διαλεκτικής πορείας της ψυχής, ανάμεσα στο χθες και στο μέλλον, με στόχο αφενός την κατανόηση της εποχής του, αφετέρου δε, την αρμονική συνύπαρξή του με τη φύση και τη συμπαντική τάξη, γενικότερα.

Το απέριττο ύφος, η ενάργεια των νοημάτων, η εμβρίθεια των στίχων, η διεισδυτικότητα στην απόδοση των συναισθημάτων, ο ρυθμός της ομοιοκατάληκτης ρίμας, σε συνδυασμό με τη λιτή εικονογράφηση και τον αυθόρμητο λυρικό λόγο, συνθέτουν μια γνήσια εκφραστική προσπάθεια, που δημιουργεί μελωδικούς συνειρμούς στην έμμετρη ποιητική λογοτεχνική μας παράδοση, κεντρίζοντας έντονα το αυθεντικό ενδιαφέρον ακόμη και του πλέον απαιτητικού αναγνώστη, ο οποίος μπορεί ευχάριστα να δεχθεί τα πολλαπλά ερεθίσματα, τους συμβολισμούς και τα εσωτερικά μηνύματα και να γευθεί, μέσα από τις επιδέξια ταιριασμένες λέξεις, τις ώριμα τρυγημένες ιδέες του ποιητή.
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ