Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ιστορία arrow Fiasco

Fiasco  

(και σε ebook)

Ο αμερικανικός πόλεμος στο Ιράκ

Ρικς, Τόμας (Ricks Thomas)

ISBN: 978-960-426-456-8


Fiasco


Υπότιτλος :  Ο αμερικανικός πόλεμος στο Ιράκ
Μεταφραστής :  Άδωνις Σάμψων
Άλλοι συντελεστές :  Δημήτριος Β. Σταυρόπουλος (επιμέλεια στρατιωτικής ιστορίας -ορολογίας), Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (επιμέλεια σειράς)
Θέμα :  Ιστορία, Στρατιωτική Ιστορία, 20ός-21ος αιώνας, Πολιτική, Μέση Ανατολή, Αμερικανοϊρακινός Πόλεμος
Αριθμός Σελίδων : 848
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Σειρά :  Πόλεμος & Στρατηγική
Αρ.Βιβλίου στη σειρά :  11
Έτος Έκδοσης :  2007_10


Τιμή: 29.86 €   26.87 €

 


Πρόκειται για τη διεξοδική έρευνα-μελέτη του Αμερικανού πολεμικού ανταποκριτή και στρατιωτικού αναλυτή Thomas E. Ricks (Τόμας Ε. Ρικς), συνεργάτη της εφημερίδας Washington Post. Το έργο εξαιρετικά πλούσιο σε στοιχεία, πληροφορίες και γεγονότα –από εντελώς άγνωστα έως ελάχιστα γνωστά στο ελληνικό κοινό–, μας βοηθά καίρια να κατανοήσου-με τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της αμερικανικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, σε ανώτατο επίπεδο, τα οποία προκάλεσαν τη συνεχιζόμενη ακατάπαυστα αιματοχυσία στο ερειπωμένο Ιράκ.

Το βιβλίο αποκαλύπτει ξεκάθαρα το ρόλο που διαδραματίζουν οι στρατιωτικοί στις σύγχρονες ΗΠΑ του δεύτερου Τζορτζ Μπους. Οι σελίδες του για τη γέννηση του ιρακινού αντάρτικου κινήματος το Καλοκαίρι του 2003, τη μεγάλη σιιτική εξέγερση του Απριλίου 2004, τις δύο μάχες της Φαλούτζα, την απάνθρωπη συμπεριφορά των Αμερικανών στις φυλακές Αμπού Γκράιμπ, καθηλώνουν τον αναγνώστη. Για μια χώρα που έχει βυθιστεί σε μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας, ο Thomas E. Ricks αναγνωρίζει πως ακόμη και τα εφιαλτικότερα σενάρια μιας γενίκευσης της κρίσης, με κορυφή τον πετρελαϊκό παράγοντα, μπορεί να βρίσκονται «προ των πυλών». Άλλωστε και η τρέχουσα τιμή του πετρελαίου έχει ανέλθει στις μέρες μας σε δυσθεώρητα ύψη, αλλά και ο περιφερειακός ρόλος του σιιτικού Ιράν έχει ενισχυθεί χάρη στην αβελτηρία του Αμερικανού προέδρου.

Ένα ιδιαίτερα προσεγμένο έργο που αποδεικνύει επίσης ότι οι ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ πραγματικά δε θα μπορούσαν να τα είχαν καταφέρει χειρότερα έστω κι αν είχαν προσπαθήσει κάτι τέτοιο.

Αποσπάσματα:

Όλο το ευρετήριο του βιβλίου (pdf)

Δείτε τους χάρτες, τα περιεχόμενα του βιβλίου, τον κατάλογο των φωτογραφιών - χαρτών και το παράθεμα με τους χαρακτήρες στο θέατρο των επιχειρήσεων στο Ιράκ (pdf)

Links:

— Συνέντευξη του συγγραφέα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στο δημοσιογράφο Γιάννη Τριανταφύλλου (3/4/2008)

Βιβλιοκριτική των New York Times

Τηλεοπτική συνέντευξη του συγγραφέα στο δημοσιογράφο Charlie Rose (video)Περισσότερες κατηγορίες
Σειρά «Πόλεμος & Στρατηγική»    Σειρά «Ιστορία»    Σειρά «Θέματα Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας & Πολιτισμού»    Διάφορα    

Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ