Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Θέατρο arrow Ο Τηλέμαχος και οι Μνηστήρες

Ο Τηλέμαχος και οι Μνηστήρες  

(και σε ebook)

Θεατρικό Ομηρικό Χρονικό

Τσουράκης, Αχιλλέας

ISBN: 978-960-426-466-7


Ο Τηλέμαχος και οι Μνηστήρες


Υπότιτλος :  Θεατρικό Ομηρικό Χρονικό
Θέμα :  Νεοελληνική Λογοτεχνία, Θέατρο, Ομηρική Εποχή
Αριθμός Σελίδων : 128
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2007


Τιμή: 12.94 €   11.65 €

 


Στηριγμένο στον αθάνατο ποιητικό λόγο της «Οδύσσειας» και γραμμένο με την ένταση, το συναισθηματισμό και το πάθος του ηθοποιού και συγγραφέα Αχιλλέα Τσουράκη, το θεατρικό έργο «Ο Τηλέμαχος και οι Μνηστήρες» των εκδόσεων ΙΩΛΚΟΣ οδηγεί τον αναγνώστη στους δρόμους των συγκρούσεων εξουσίας, στα πανάρχαια χρόνια τής κιβωτού του ελληνικού πολιτισμού. Το δημιουργικό πνεύμα του συγγραφέα αναπλάθει με ρεαλισμό και ζωντάνια, τους αγώνες και τα διλήμματα του τότε, που έρχονται και «κουμπώνουν» στα μεγέθη τού σήμερα.

Το έργο, βραβευμένο στον 45ο Καλοκαιρίνειο Διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», αναδεικνύει πέρα από την προσωπικότητα του Τηλέμαχου, τον αποφασιστικό ρόλο του λαού στον αγώνα κατά των σφετεριστών της εξουσίας και της περιουσίας του Οδυσσέα. Με τους άμεσους και δυναμικούς διαλόγους του θέτει το αιώνιο θέμα των ανθρώπινων ανταγωνισμών και αναλύει τα κίνητρα εκείνων, που με όχημα την ιδιοτέλεια, το δόλο και τις ανίερες συμμαχίες διεκδικούν προσωπικά προνόμια ή και την ίδια την Εξουσία.
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ