Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Νέες κυκλοφορίες arrow Wabi Sabi (Η ατέλεια)

Wabi Sabi (Η ατέλεια)  

(και σε ebook)

Διδαγγέλου, Δήμητρα

ISBN: 978-960-426-932-7


Wabi Sabi (Η ατέλεια)


Άλλοι συντελεστές :  Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (επιμέλεια), Karlopoulos & Associates (καλλιτεχνική επιμέλεια)
Θέμα :  Διηγήματα, Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
Αριθμός Σελίδων : 120
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2017 (Νοέμβριος)


Τιμή: 10.00 €   9.00 €

 


Το βιβλίο αποτελείται από μια σειρά διηγημάτων τα οποία ενώνει το κοινό νήμα της φθοράς και της ατέλειας.

Η τάση Wabi Sabi, προερχόμενη από την Ιαπωνία, φέρνει στο επίκεντρο την ασυμμετρία και τη μη αρμονία. Την παροδικότητα. Μνημονεύει το εφήμερο της ζωής. Τίποτα δε μένει αναλλοίωτο. Ό,τι ζει αλλάζει, φθείρεται. Φθορά σημαίνει ζωή. Πρόκειται για έναν τρόπο να δούμε τη ζωή με διαφορετική οπτική και να την εκτιμήσουμε, ακόμη κι όταν με μια πρώτη ματιά φαίνεται άσχημη.

Ο αναγνώστης μπορεί να ταυτιστεί με τους ήρωες των ιστοριών και μέσα από το εν λόγω πρίσμα να δει και τη δική του ιστορία με διαφορετική ματιά, πιο θετική. Να προσπαθήσει να βρει την ομορφιά μέσα στην προσωπική του ατέλεια και στα ανθρώπινα ελαττώματά του.

Μια τέτοιου είδους θέαση της ζωής έχει ιδιαίτερη αξία τα τελευταία χρόνια σε μια χώρα που έχει παρακμάσει. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το βιβλίο είναι ο μέσος Έλληνας, ο οποίος καθημερινά βιώνει τη φθορά και την ατέλεια σε όλες τις εκφάνσεις της στην πολιτική, στην οικονομική, στην επαγγελματική και ίσως στην οικογενειακή και προσωπική ζωή.

Με άλλα λόγια, επιδιώκεται ν’ αποκαλυφθεί στον αναγνώστη μια εσωτερική διαδικασία τοποθέτησης της ύπαρξης στον εξωτερικό κόσμο, όπως την είχε συνοψίσει ο Επίκτητος σε μια ρήση του: «Ταράσσει τοὺς ἀνθρώπους οὐ τὰ πράγματα, ἀλλὰ τὰ περὶ τῶν πραγμάτων δόγματα».

Για το βιβλίο:


Εφημερίδα των συντακτών


Διάστιχο

BooksittingΜπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Οδοντωτή μνήμη Οδοντωτή μνήμη

Νικήτα, Ευρυδίκη


Δύο αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες εξάρτησης.Δύο παράλληλες –όχι χρονικά– αλλά συναισθηματικά ιστορίες ζωής. Ίσως και αγάπης, εάν η αγάπη...

10.00 €   9.00 €

ΑγοράΙστορίες του ουρητηρίου Ιστορίες του ουρητηρίου

Τζήμας, Αντώνης


Ένας αντιήρωας προσπαθεί να νοηματοδοτήσει τον κόσμο μέσ’ από τις λέξεις.Από μακριά ακούγεται η μελαγχολική μελωδία ενός τσέλου. Μια...

10.00 €   9.00 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ