Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Φιλοσοφία-Μελέτες arrow Διάφορα arrow Η θητεία μου στο Κοινοβούλιο

Η θητεία μου στο Κοινοβούλιο  

(και σε ebook)

Λόγοι - Εισηγήσεις

Χιωτάκης, Γιώργος Λογ.

ISBN: 978-960-426-454-4


Η θητεία μου στο Κοινοβούλιο


Υπότιτλος :  Λόγοι - Εισηγήσεις
Άλλοι συντελεστές :  Γιάννης Κορίδης (επιμέλεια)
Θέμα :  Νεοελληνική Πολιτική - Κοινοβούλιο - Αναθεώρηση Συντάγματος - 20ός αι. - Δωδεκάνησα
Αριθμός Σελίδων : 688
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2008 Ιανουάριος


Τιμή: 29.86 €   26.87 €

 


Οι λόγοι, οι εισηγήσεις και η όλη κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Γιώργου Λογ. Χιωτάκη (ενός από τους πιο ενεργούς κοινοβουλευτικούς άνδρες, με σεβασμό προς τον πολιτειακό θεσμό του Κοινοβουλίου.

Ο Γιώργος Χιωτάκης, γνωστός στο αναγνωστικό κοινό ως ένας από τους συγγραφείς τής ερευνητικής μελέτης «Νικηφόρος Μανδηλαράς - Η δολοφονία ενός αγωνιστή» και ένας από αυτούς που δε δίστασαν να παραστούν στην ταφή του μαχητικού δικηγόρου σε εποχές δικτατορικής διακυβέρνησης του τόπου, καταγράφει με το παρόν βιβλίο τη δική του δράση στην ελληνική βουλή, καλύπτει χρονικά τα διαστήματα 1981-85 και 1985-89, όταν εκπροσωπούσε το νομό Δωδεκανήσου στην εθνική αντιπροσωπεία ως εκλεγμένος βουλευτής. Εισηγητής σε σπουδαία νομοσχέδια (όπως για την ενίσχυση της βιομηχανίας συναρμολόγησης αυτοκινήτων στη χώρα μας, για το συνταξιοδοτικό το 1988) και σε τροπολογίες (όπως π.χ. για τη συμπλήρωση του συστήματος εισαγωγής σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση), ο Γιώργος Χιωτάκης αποτύπωνε με τις διαρκείς παρεμβάσεις του και τις εκφρασμένες από του βήματος του Κοινοβουλίου απόψεις του, μια δυναμική και γόνιμη πολιτική πορεία.

Αδιάσειστα στοιχεία για όλα αυτά περιέχονται σε τούτο το βιβλίο, μέσα στο οποίο ο κάθε πολίτης μπορεί να ανακαλύψει ενδιαφέρουσες πτυχές τής κοινοβουλευτικής μας ζωής, που μπορεί να αφορούν ακόμη και αυτόν τον ίδιο προσωπικά. Βλέπει κανείς ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές των κοινοβουλευτικών συζητήσεων και αυτοί που σέβονταν τον πολιτειακό θεσμό της Βουλής και ποιοι ήταν οι αιωνίως απόντες. Σίγουρα ο Γιώργος Χιωτάκης με το παρόν βιβλίο του αφήνει κληρονομιά στον ιστορικό του μέλλοντος άφθονο πρωτογενές και άξιο ιδιαίτερης προσοχής υλικό.
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Νικηφόρος Μανδηλαράς Νικηφόρος Μανδηλαράς

Χιωτάκης, Γιώργος Λ. - Κορίδης, Γιάννης


Μορφές, όπως αυτή του Νικηφόρου Μανδηλαρά τις σέβεται ο χρόνος και τις διατηρεί ζωντανές ο λαός. Ο τραγικός θάνατός του, η αποτρόπαια...

9.95 €   8.96 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ