Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Λογοτεχνία arrow Σειρά «Ιστορικό Μυθιστόρημα» arrow Η ασπίδα των Θερμοπυλών

Η ασπίδα των Θερμοπυλών  

(και σε ebook)

494-478 π.Χ. - Οι ένδοξες μάχες

Κυριαζής, Νίκος Κ.

ISBN: 978-960-426-504-6


Η ασπίδα των Θερμοπυλών


Υπότιτλος :  494-478 π.Χ. - Οι ένδοξες μάχες
Θέμα :  Ελληνική Λογοτεχνία, Ιστορικό Μυθιστόρημα, Αρχαία Ελλάδα, Ελληνοπερσικοί Πόλεμοι, 5ος αι. π.Χ., Θερμοπύλες-Σαλαμίνα-Πλαταιές, Ολυμπιακοί Αγώνες
Αριθμός Σελίδων : 352
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Σειρά :  Ιστορικό Μυθιστόρημα
Αρ.Βιβλίου στη σειρά :  7
Έτος Έκδοσης :  2008 (Δεκεμβρίου)


Τιμή: 14.93 €   13.44 €

 


«Θα σου μιλήσω για πόλεμο, μάχες, έρωτα, μίσος, ηρωισμό, αυταπάρνηση και προδοσία. Για ένα όπλο δώρο θεών, ασπίδα που θα ενώσει τη μοίρα τριών ανδρών, με δύο γυναίκες, πολλών λαών και τόπων, πεδιάδων, βουνών, θάλασσας και πόλεων…».

Είναι ο χρησμός που έλαβε ο μάντης Μεγιστίας από το Δία. Θα τον εκπληρώσουν ο γενναίος και ευγενικός Σπαρτιάτης Τελευτίας, ο πρόσχαρος και ευφυής Αθηναίος Ναυσίνους, ο αρχιστράτηγος της Περσίας Μαρδόνιος, η ωραία Σπαρτιάτισσα Ελένη και η Μιλήσια Διανείρα που θα αγωνιστεί για την ελευθερία της και που η καρδιά της μοιράζεται στους δύο Έλληνες.

Στο ιστορικό μυθιστόρημα «Η ασπίδα των Θερμοπυλών - Οι ένδοξες μάχες» (εκδόσεις Ιωλκός, 2008) θα τρέξετε μαζί με τον Τελευτία στην Ολυμπία, θα παραβρεθείτε στα λαμπρά συμπόσια του Μαρδόνιου και τον αισθησιακό χορό της Διανείρας, θα ακούσετε το Λεωνίδα και το Θεμιστοκλή να αγορεύουν στο συνέδριο του Ισθμού, θα ταξιδέψετε με τη βασιλική τριήρη του Ξέρξη στα Τέμπη.

Θα νιώσετε τον τρόμο και τη φρίκη της μάχης, με το βάρος της ασπίδας στο αριστερό και το δόρυ να γλιστράει από ιδρώτα και αίμα στο δεξί. Θα πολεμήσετε με τη σπαρτιατική φάλαγγα στις Θερμοπύλες και τις Πλαταιές, που «όταν εφορμά είναι σαν ένα απρόσωπο τέρας με εκατοντάδες κεφάλια, πόδια, χέρια, αλλά μόνο μια ψυχή… Η γη σείεται στο βηματισμό της, ο ήλιος λάμπει πάνω στους μπρούτζινους θώρακες και τις περικεφαλαίες, τα πολύχρωμα λοφία από χαίτες και αλογοουρές σείονται κι αυτά, οι ζωγραφισμένες ασπίδες πλησιάζουν σαν ενωμένες και οι σιδερένιες καλογυαλισμένες αιχμές των δοράτων είναι ο ίδιος ο θάνατος».
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Το δόρυ της θεάς Αφαίας Το δόρυ της θεάς Αφαίας

Καραγιάννης, Τάσος Δ.


Ένα στιβαρό έργο που στο επίκεντρο της υπόθεσής του βρίσκεται ένα υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο. Είναι ο ήρωας που διακρίθηκε με την ατομική του...

14.93 €   13.43 €

ΑγοράΜου έλεγε… ο Δαρείος… Μου έλεγε… ο Δαρείος…

Αποσκίτης, Κώστας


Στο ιστορικό μυθιστόρημα «Μου έλεγε… ο Δαρείος…» ξετυλίγεται ένα μεγάλο μέρος των γεγονότων που συνέβησαν στην Περσική Αυτοκρατορία...

11.94 €   10.75 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ