Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Λογοτεχνία arrow Σειρά «Ιστορικό Μυθιστόρημα» arrow Φλογισμένοι δρόμοι

Φλογισμένοι δρόμοι  

(και σε ebook)

1897-1922, Σμύρνη: Πωλούνται οικόπεδα μεγάλου μέλλοντος

Καπράνος, Γιώργος

ISBN: 978-960-426-467-4


Φλογισμένοι δρόμοι


Υπότιτλος :  1897-1922, Σμύρνη: Πωλούνται οικόπεδα μεγάλου μέλλοντος
Θέμα :  Ελληνική Λογοτεχνία, Ιστορικό μυθιστόρημα, Νέος Ελληνισμός, Μικρασιατική Καταστροφή
Αριθμός Σελίδων : 480
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Σειρά :  Ιστορικό Μυθιστόρημα
Έτος Έκδοσης :  2007 Δεκέμβριος


Τιμή: 17.92 €   16.12 €

 


Μεστή από δραματικά γεγονότα με αποκορύφωμα τις φοβερές ημέρες της Μικρασιατικής Καταστροφής, η Ιστορία του Ελληνισμού κατά τους 19ο και 20ό αι. Και το μυθιστόρημα «Φλογισμένοι Δρόμοι» του Γιώργου Καπράνου, που παρουσιάζουν στο κοινό οι εκδόσεις Ιωλκός, αναβιώνει ακριβώς μερικές από τις πιο έντονες στιγμές των περιπετειών του Ελληνισμού για μια περίπου εικοσιπενταετία: Την εικοσιπενταετία από τον «ατυχή» (όπως χαρακτηρίστηκε) Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 μέχρι μια άλλη μεγαλύτερη ακόμη ήττα από τους Τούρκους, το 1922, η οποία συνοδεύτηκε από τις σφαγές και την εκδίωξη των Ελλήνων από τις προαιώνιες εστίες της μικρασιατικής γης.

Το έργο, υπηρετώντας το πάντα δύσκολο στη σύνθεση είδος τού ιστορικού μυθιστορήματος, επιτυγχάνει τη σύμπλευση των υπαρκτών ιστορικών προσώπων με τους μυθιστορηματικούς ήρωες. Συνδέει με μαστοριά τις πράξεις της πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας του ελληνικού κράτους (ολέθριες ή μεγαλειώδεις για την πορεία του έθνους συνολικά) με τις σκληρές ανθρώπινες περιπέτειες των πλασματικών μυθιστορηματικών προσώπων. Γιατί, ναι μεν «την ιστορία τη γράφουν οι πρωταγωνιστές, αλλά το χαρτί, το μελάνι, τις θυσίες και το αίμα τα προσφέρουν οι απλοί άνθρωποι… αυτοί που δοκιμάζουν τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις των αλλαγών», όπως επισημαίνει και ο συγγραφέας.

Μαζί με τον πρωταγωνιστή του έργου Γιάννη Σταματίου, που ανατράφηκε μέχρι την εφηβεία του ως Γιάννης Τσιμάρας, βιώνει κι ο αναγνώστης τη δύναμη όλων των ανεμοστρόβιλων της Ιστορίας του άτυχου Ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897, του Εθνικού Διχασμού, της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της συνυφασμένης με αυτήν Καταστροφής. Με δυνατές πινελιές ο συγγραφέας εικονογραφεί το αυθεντικό πλαίσιο των γεγονότων μέσα στο οποίο κινείται ο ήρωάς του μέχρι τα τραγικά συμβάντα της Σμύρνης του Σεπτεμβρίου 1922, που έφεραν βασανιστικά τον Ελληνισμό στις αποβάθρες της φλεγόμενης πόλης. Της άλλοτε ωραιότερης πόλης των ιωνικών παραλιών.
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Μετά την καταστροφή Μετά την καταστροφή

Λούπα, Χριστιάννα


1919: Η Σμύρνη ντύνεται στα γαλανόλευκα· τα πλήθη ραίνουν τα ελληνικά στρατεύματα με δάφνες και ροδοπέταλα... 1922: Ένας πολιτισμός καταρρέει....

14.93 €   13.44 €

ΑγοράΣτους δρόμους του πεπρωμένου Στους δρόμους του πεπρωμένου

Λούπα, Χριστιάννα


Ένα έργο βασισμένο στο συνοπτικό ημερολόγιο ενός υπαρκτού προσώπου, της Αθηνάς Λαμπρινίδου-Φιλιππακοπούλου.Μέσα από τις πλουσιότατες...

16.92 €   15.23 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ