Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Λογοτεχνία arrow Σειρά «Ιστορικό Μυθιστόρημα» arrow Τα χρόνια της απόγνωσης

Τα χρόνια της απόγνωσης  

(και σε ebook)

1945-1974

Καπράνος, Γιώργος

ISBN: 978-960-426-594-3


Τα χρόνια της απόγνωσης


Υπότιτλος :  1945-1974
Θέμα :  Ελληνική Λογοτεχνία, Ιστορικό Μυθιστόρημα, Εμφύλιος Πόλεμος, Μεταπολεμική Ελλάδα, Δικτατορία
Αριθμός Σελίδων : 352
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Σειρά :  Ιστορικό Μυθιστόρημα
Αρ.Βιβλίου στη σειρά :  9
Έτος Έκδοσης :  2010 (Νοέμβριος)


Τιμή: 17.92 €   16.12 €

 


Οι ήρωες του μυθιστορήματος είναι απλοί άνθρωποι. Είναι αυτοί που πληρώνουν πάντα το κόστος των πολιτικών και κοινωνικών αναστατώσεων. Των ανθρώπων που λειτουργούν και βιώνουν όλες τις εξελίξεις και όπως είναι φυσικό, είναι αυτές που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ζωής και του μέλλοντός τους.

Η προσέγγιση των μεγάλων ιστορικών γεγονότων γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα και με τη χωρίς πάθος αναζήτηση της αλήθειας. Παράλληλα, από τη μυθιστορηματική δράση των ηρώων του βιβλίου, αναδεικνύονται και πολλές άγνωστες σελίδες των τραγικών γεγονότων εκείνων των εποχών.

Ο κεντρικός ήρωας του μυθιστορήματος, ο Γιάννης Σταματίου, δικηγόρος και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας, είναι η πηγή ενός ενδιαφέροντος γενικά παρελθόντος. Έζησε το όραμα της Ελλάδας των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών, την καταστροφή της Σμύρνης, το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κατοχή, την Αντίσταση, την Απελευθέρωση, τον Εμφύλιο και τέλος, τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Μέσα από την πορεία της ζωής του Σταματίου, αλλά και των άλλων πρωταγωνιστών, ο αναγνώστης ταξιδεύει στη γνώση των κρίσιμων γεγονότων που σφράγισαν τον τόπο, αλλά και προσεγγίζει την αυτογνωσία, που είναι πολύτιμος θησαυρός για το παρόν και το μέλλον.

Ξεφυλλίστε το βιβλίοΜπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Φλογισμένοι δρόμοι Φλογισμένοι δρόμοι

Καπράνος, Γιώργος


Μεστή από δραματικά γεγονότα με αποκορύφωμα τις φοβερές ημέρες της Μικρασιατικής Καταστροφής, η Ιστορία του Ελληνισμού κατά τους 19ο και...

17.92 €   16.12 €

ΑγοράΗ Δοκιμασία Η Δοκιμασία

Καπράνος, Γιώργος


Το ιστορικό μυθιστόρημα "Η δοκιμασία", αποτελεί το δεύτερο μυθιστόρημα μιας ιστορικής τριλογίας. Αποτυπώνει τις ώρες της άτακτης...

17.92 €   16.12 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ