Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ιστορία arrow Διάφορα arrow Πορεία Ζωής - 2η Έκδοση

Πορεία Ζωής - 2η Έκδοση  

(και σε ebook)

Αναμνήσεις - Β΄ έκδοση με προσθήκες

Χιωτάκης, Γιώργος Λογ.

ISBN: 978-960-426-643-2


Πορεία Ζωής - 2η Έκδοση


Υπότιτλος :  Αναμνήσεις - Β΄ έκδοση με προσθήκες
Άλλοι συντελεστές :  Γιάννης Κορίδης (επιμέλεια)
Θέμα :  Ιστορία, Νεοελληνική Ιστορία και Πολιτική, 20ός αιώνας, Απομνημονεύματα
Αριθμός Σελίδων : 512
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2012 (Αύγουστος)


Τιμή: 19.91 €   17.92 €

 


Αγώνες για τη δημοκρατία στον τόπο μας και την ελευθερία, καθώς και συμμετοχή στα κοινά, συνοδεύουν το Γιώργο Λογ. Χιωτάκη για μια ολόκληρη ζωή. Γεννημένος στην ιταλοκρατούμενη τότε ακόμη Κάρπαθο και γαλουχημένος με έντονα δημοκρατικά αισθήματα και την ιδέα της Ένωσης της Δωδεκανήσου με την ανεξάρτητη Ελλάδα, βρίσκεται να μετέχει σε νεαρότατη ακόμη ηλικία στα γεγονότα που οδήγησαν στην παράδοση της ιταλικής φρουράς της Καρπάθου στην Παγκαρπαθιακή Επαναστατική Επιτροπή, στις 11 Οκτωβρίου 1944. Έκτοτε ο Γιώργος Λογ. Χιωτάκης δεν εγκατέλειψε ποτέ την «πρώτη γραμμή μάχης» στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα των τοπικών κοινωνιών της Καρπάθου, της Ρόδου και της Δωδεκανήσου γενικότερα.
 
Με χαρακτηριστικότερα αποκορυφώματα, την εκλογή του ως πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου Ρόδου στις εκλογές του Μαρτίου 1959, την ανάληψη του δημαρχιακού αξιώματος το 1964, την αντίδρασή του στα Ιουλιανά του 1965 και στην Αποστασία των βουλευτών της Ένωσης Κέντρου, τη δράση του ως Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και την έντονη κοινοβουλευτική παρουσία του έπειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις (το 1981 και το 1985), ο συγγραφέας παρουσιάζει στη δεύτερη, συμπληρωμένη έκδοση του βιβλίου «Πορεία Ζωής» τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες πενήντα και πλέον ετών. Τους αγώνες που ουσιαστικά σημάδεψαν το δεύτερο μισό –κυρίως– του 20ού αι. Με το άμεσο προσωπικό και γλαφυρό ύφος του «πιάνει» το θερμό κλίμα και την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής.


Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Νικηφόρος Μανδηλαράς Νικηφόρος Μανδηλαράς

Χιωτάκης, Γιώργος Λ. - Κορίδης, Γιάννης


Μορφές, όπως αυτή του Νικηφόρου Μανδηλαρά τις σέβεται ο χρόνος και τις διατηρεί ζωντανές ο λαός. Ο τραγικός θάνατός του, η αποτρόπαια...

9.95 €   8.96 €

ΑγοράΗ θητεία μου στο Κοινοβούλιο Η θητεία μου στο Κοινοβούλιο

Χιωτάκης, Γιώργος Λογ.


Οι λόγοι, οι εισηγήσεις και η όλη κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Γιώργου Λογ. Χιωτάκη (ενός από τους πιο ενεργούς κοινοβουλευτικούς...

29.86 €   26.87 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ