Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Λογοτεχνία arrow Νουβέλα arrow Αφροδίτη

Αφροδίτη  

(και σε ebook)

Νουβέλα

Σκόκος, Γιώργος Σ.

ISBN: 978-960-426-784-2


Αφροδίτη


Υπότιτλος :  Νουβέλα
Θέμα :  Λογοτεχνία, Ελληνική λογοτεχνία, Νουβέλα
Αριθμός Σελίδων : 128
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  Αύγουστος (2014)


Τιμή: 10.00 €   9.00 €

 


Κοντά στα 1653, Τούρκοι κι Αλβανοί φθάνουν στα χωριά της ορεινής Αρκαδίας με σκοπό να απαγάγουν μικρά αγόρια και κορίτσια, να λεηλατήσουν σπίτια και να κλέψουν ζώα. Αρχηγός τους ήταν ένας φοβερός γενίτσαρος που άκουγε στο όνομα Οσμάν.
Στα χωριά σήμανε αμέσως συναγερμός για να κρυφτούν τα γυναικόπαιδα κι οι γέροι σε σπηλιές, να σιγουρέψουν τα ζωντανά τους και να ετοιμαστούν οι άντρες για να αντιμετωπίσουν τη φονική απειλή.  
Δύο ηλικιωμένες γυναίκες, όμως, η Αφροδίτη κι η πεθερά της δεν τους ακολουθούν. Δε φοβούνται τους αδίστακτους εισβολείς γιατί δεν έχουν τίποτα πλέον να χάσουν. Το μαύρο πέπλο του θανάτου είχε ήδη σκεπάσει το σπίτι τους σε παλαιότερη επίθεση των Τούρκων.
Η μοίρα, όμως στο δικό της ιστό, μπλέκει τις δύο γυναίκες και τον Οσμάν σε μια ιστορία αβάσταχτου πόνου κι απελπισίας που έχει πολλές να διηγηθεί τούτος ο τόπος…
Η νουβέλα «Αφροδίτη» του Γιώργου Σ. Σκόκου υποκλίνεται στα βάσανα και τις τραγωδίες που έζησαν οι πρόγονοί μας από τον τουρκικό ζυγό. Αποτίνει φόρο τιμής στην «Ελληνίδα Μάνα» που τα δάκρυά της, ο αγώνας της, η ελπίδα της διατήρησαν τα κεκτημένα της ελληνικής ψυχής.    
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Γλάρος γαλάζιο οι μνήμες μου… Γλάρος γαλάζιο οι μνήμες μου…

Κορίτου, Σίση


Δεν υπάρχει περιγραφή...

7.96 €   7.17 €

ΑγοράΑπροσάρμοστοι Απροσάρμοστοι

Ιορδάνου, Σωτήρης


Δεν υπάρχει...

9.95 €   8.96 €

ΑγοράΕλπίδα Χαμογέλα Ελπίδα Χαμογέλα

Ραπανάκη, Μαριλένα


Η ξεχωριστή γιαγιά Χαμογέλα προσπαθεί να προσαρμοστεί στον τόπο που μεγάλωσε, μην μπορώντας να κατανοήσει τους γοργούς πλέον ρυθμούς της...

9.95 €   8.96 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ