Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Λογοτεχνία arrow Μυθιστόρημα arrow Το «Νιλουφέρ»

Το «Νιλουφέρ»  

(και σε ebook)

Μυθιστόρημα

Καζατζόπουλος, Νίκος

ISBN: 978-960-426-859-7


Το «Νιλουφέρ»


Υπότιτλος :  Μυθιστόρημα
Θέμα :  Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία, Προποντίδα, Κωνσταντινούπολη, Ξεριζωμός, Μικρασιατική Καταστροφή, Ελλάδα
Αριθμός Σελίδων : 336
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2016 (Μάιος)


Τιμή: 15.00 €   13.50 €

 


Το «Νιλουφέρ» ήταν το ατμόπλοιο που μετέφερε τους κατοίκους από τα παράλια της Προποντίδας και της Βιθυνίας –Κίος, Τρίγλια, Ελιγμοί, Μουδανιά– και το μόχθο τους –λάδι, σταφύλια, σύκα, μεταξωτά– στην αρχόντισσα Πόλη.

Ήταν, όμως και το καΐκι που έμελλε να σεργιανίσει τα ξεριζωμένα σώματά τους στις νέες –αφιλόξενες γι’ αυτούς– πατρίδες μετά την Καταστροφή· τις ψυχές τους τις είχαν θυμίαμα και καντήλι που σιγόκαιγε φωτίζοντας τα άγια χώματα των χαμένων πατρίδων.

Είναι το πλοίο που εκτίθεται μισοβουλιαγμένο και τσακισμένο σ’ έναν όρμο του Κορινθιακού Κόλπου, για να πιστοποιεί και ν’ αποτελεί το αποδεικτικό στοιχείο της εξιστόρησης μιας συγκλονιστικής διαδρομής 100 και πλέον χρόνων των πρωταγωνιστών και των απογόνων τους, που με ανυπέρβλητες δυσκολίες, αλλά με χαμόγελο και ρυθμό σμυρναίικο, ύφαιναν μια νέα ζωή.

Aδέλφια, που χάθηκαν, ξανασμίγουν μες στη θύελλα του Εμφυλίου Πολέμου, αξέχαστοι έρωτες ολοκληρώνονται στην Πόλη των Σεπτεμβριανών, σκονισμένες από τη λήθη ψυχές αναζητούνται μετά από πολλά χρόνια στις παλιές, αλησμόνητες πατρίδες.
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Μετά την καταστροφή Μετά την καταστροφή

Λούπα, Χριστιάννα


1919: Η Σμύρνη ντύνεται στα γαλανόλευκα· τα πλήθη ραίνουν τα ελληνικά στρατεύματα με δάφνες και ροδοπέταλα... 1922: Ένας πολιτισμός καταρρέει....

14.93 €   13.44 €

ΑγοράΗ Δοκιμασία Η Δοκιμασία

Καπράνος, Γιώργος


Το ιστορικό μυθιστόρημα "Η δοκιμασία", αποτελεί το δεύτερο μυθιστόρημα μιας ιστορικής τριλογίας. Αποτυπώνει τις ώρες της άτακτης...

17.92 €   16.12 €

ΑγοράΕΛΛΑΔΑ - ΣΜΥΡΝΗ… το χαμένο όνειρο ΕΛΛΑΔΑ - ΣΜΥΡΝΗ… το χαμένο όνειρο

Καπράνος, Γιώργος


Το μυθιστόρημα επιχειρεί με όχημα τη μυθοπλασία –αλλά και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική αλήθεια– ν’ αναδείξει με ειλικρίνεια και...

15.00 €   13.50 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ