Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ποίηση arrow Ελληνική Ποίηση arrow Προσφέρομαι ως Βαραββάς

Προσφέρομαι ως Βαραββάς  

(και σε ebook)

Παπαφιλίππου, Λουκής

ISBN: 978-960-426-515-2


Προσφέρομαι ως Βαραββάς


Θέμα :  Ποίηση, Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση
Αριθμός Σελίδων : 192
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2008 (Οκτώβριος)


Τιμή: 14.93 €   13.44 €

 


Η ποίηση του Λουκή Παπαφιλίππου, ύστερα από μια πρώτη ανάγνωση, γίνεται αναγκαία. Έχει εκείνο το ανεπαίσθητο άρωμα που προειδοποιεί τις αισθήσεις για πνευματική φόρτιση. Είναι καρπός ωριμότητας μέσα στον οποίο πρωταγωνιστούν η χαρά και ο πόνος, οι μεταλλάξεις της ζωής, το σήμερα με το αύριο. Οι ιδέες, οι προοπτικές, ο φόβος και η τόλμη είναι σημεία αναφοράς που, τελικά, συνθλίβονται στα δόντια γραναζιών μιας εποχής που τα έχει όλα και της λείπουν όλα. Ο μοναχικός άνθρωπος, ο επαναστάτης, το εύκολο και το ακατόρθωτο πρωταγωνιστούν στις σελίδες του «Προσφέρομαι ως Βαραββάς» μ’ έναν τρόπο άκρως ενδόμυχο και πολύ προσωπικό.

Ο Λουκής Παπαφιλίππου, γεννημένος το 1937 στην Ποταμιά Κύπρου, έχει στο ενεργητικό του πλούσια πνευματική και όχι μόνο δράση. Παιδί των ταραγμένων χρόνων του αιώνα που πέρασε, διαμόρφωσε την ποιητική του προσωπικότητα με στίχους που κέρδισαν γρήγορα την εμπιστοσύνη της Κριτικής. Στη νέα συλλογή του με τον τίτλο «Προσφέρομαι ως Βαραββάς» (εκ. Ιωλκός, 2008) αυτοαποκαλύπτει και αυτοαναλύει καταστάσεις και γεγονότα που σημάδεψαν την εποχή μας. Εκεί, όμως, που πρόκειται να τον χαρούμε είναι οι στιγμές του έρωτα, της αγάπης, της φιλίας και του πόνου. Τα ποιήματά του, στο σύνολό τους, ολιγόστιχα, αποτυπώνουν μεγάλες στιγμές του ανθρώπου, συναγωνίζονται και στοιχειοθετούν μια πραγματικότητα στο σύνολό της χωρίς ηττοπάθεια, αλλά με περηφάνια και εγκαρτέρηση. Και όλα αυτά φιλικά, μειλίχια, όπως πρέπει να είναι η καθαρή ποίηση.

Η ποίηση του Λουκή Παπαφιλίππου είναι ευρωπαϊκής εμβέλειας, αγγίζει όλα τα μεγάλα προβλήματα, δεν ασφυκτιά και δεν περιορίζεται και δε θέλει να περιοριστεί σε πλαίσια προσωπικής ιστορίας. Ανοίγει τα φτερά της, γίνεται οικουμενική και συναπαντιέται με όλες τις μεγάλες φωνές του καιρού μας. Αυτή, η νέα κατάθεσή του, δίνει το στίγμα της προσωπικής του φωνής μέσα από αποχρώσεις έντονης ευαισθησίας, για να καταλήξει, τελικά, σ’ ένα αμάλγαμα ύφους και μαγείας.

Δείγμα γραφής:

ΕΔΩ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΕΡΑΣΟΥΝ

Εδώ φοβούνται να γεράσουν.
Καρφώνονται
Κάπου μεταξύ πενήντα, εξήντα, εβδομήντα
και πεθαίνουν
καμακιασμένοι από μια κλιμακτήριο
που δε γνώρισαν

ένοχοι
ξοδεύονται
συμβατικά

και γυρίζουν
σε θρανιά
να διδαχθούν
για δεύτερη φορά
την αμάθειά τους.
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Ποιήματα 1952-2002 Ποιήματα 1952-2002

Κορίδης, Γιάννης


Πενήντα χρόνια ποιητικής πορείας. Πενήντα χρόνια αναζητήσεις. Οκτώ ποιητικές συλλογές που είδαν, κατά καιρούς, το φως της δημοσιότητας·...

14.93 €   13.44 €

ΑγοράΠοιήματα 1959-2006 Ποιήματα 1959-2006

Τζουβέλης, Σπύρος


Το συνολικό έργο τού Σπύρου Τζουβέλη «Ποιήματα 1959-2006», το οποίο σημαδεύει τους σταθμούς μιας ζωής διαποτισμένης από την αγάπη της...

14.93 €   13.44 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ