Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ποίηση arrow Ελληνική Ποίηση arrow Η αναφορά μου στο Ν. Καζαντζάκη

Η αναφορά μου στο Ν. Καζαντζάκη  

(και σε ebook)

Ποιητικό δοκίμιο

Τακάκη-Μαρκάκη, Άννα

ISBN: 978-960-426-864-1


Η αναφορά μου στο Ν. Καζαντζάκη


Υπότιτλος :  Ποιητικό δοκίμιο
Θέμα :  Ποίηση, Δοκίμιο, Σύγχρονο Ελληνικό Ποιητικό Δοκίμιο, Σύνθεση, Νίκος Καζαντζάκης
Αριθμός Σελίδων : 112
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2016 (Ιούλιος)


Τιμή: 10.00 €   9.00 €

 


Μια μεγάλη έγνοια πανανθρώπινη γίνεται η φωνή που κραυγάζει από τα έγκατα της Γης κι από τα σώψυχα του καθενός, πως ετούτη η ζωή που μας χαρίστηκε, έχει χάσει πια το πραγματικό της νόημα. Αναζητήσεις, θέματα υπαρξιακά και κοινωνικά αναπτύσσονται μέσ’ από ένα μονόλογο που πολλές φορές γίνεται διάλογος από το ίδιο πρόσωπο καθώς επεμβαίνει και η συνείδηση – η «Μάγισσα Μοίρα» ή «Καλομοίρα». Όλα αυτά αναφέρονται πρωτίστως στο μεγάλο μας στοχαστή και εμπνευστή Ν. Καζαντζάκη κι εμμέσως στο κοινωνικό σύνολο.

Το βιβλίο της Άννας Τακάκη-Μαρκάκη είναι ακόμη μια κραυγή αγωνίας κι απελπισίας για όλες τις αλλοιώσεις, την εξαθλίωση και τον αφανισμό που έχει φέρει το καπιταλιστικό σύστημα κι ο εξωραϊσμός, στον άνθρωπο και στον τόπο.

Απανωτά βγαίνουν τα ερωτήματα μέσ’ από τους στίχους που άλλοτε είναι σαφείς και ρεαλιστικοί, άλλοτε γλαφυροί και παροιμιακοί. Ερωτήματα και απαντήσεις συγχρόνως σ’ ένα δοκιμιακό ποιητικό έργο με στοιχεία της «Ασκητικής» του Καζαντζάκη και ιδεολογικές φράσεις του, όπου ενέπνευσαν τη δημιουργό να «σηκωθεί πάνω στους ώμους του», να σκιαγραφήσει εικόνες του παρελθόντος, να οραματιστεί καταστάσεις του μέλλοντος και να γράψει ένα έργο της δικής της εποχής, που αναταράσσεται από πολιτικοκοινωνικά γεγονότα, δίδοντας στο τέλος ένα αισιόδοξο μήνυμα.Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Ο ένθεος και κατατρεγμένος Καζαντζάκης Ο ένθεος και κατατρεγμένος Καζαντζάκης

Πρίφτη, Κλεοπάτρα


Ο Καζαντζάκης είναι σήμερα Παγκόσμιος Στοχαστής και Συγγραφέας. Η "Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη" (μη κερδοσκοπικό Σωματείο που...

9.95 €   8.96 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ