Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ποίηση arrow Ελληνική Ποίηση arrow Αντερείσματα ελπίδας

Αντερείσματα ελπίδας  

(και σε ebook)

Ποίηση

Μασούρας, Κώστας

ISBN: 978-960-426-766-8


Αντερείσματα ελπίδας


Υπότιτλος :  Ποίηση
Θέμα :  Ποίηση, Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση
Αριθμός Σελίδων : 112
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2014 (Ιανουάριος)


Τιμή: 6.97 €   6.27 €

 


Η ποιητική συλλογή «Αντερείσματα ελπίδας» αποτελείται από ογδόντα ποιήματα, τα οποία περιλαμβάνονται σε τέσσερις αυτοτελείς μεν, αλλά διαδραστικές ενότητες με τίτλους:

                                                    Ενορμήματα         Επερχόμενα
                                                      Αντιφωνίες         Εσπερινά


Στα ποιήματα αυτά, εξιστορούνται εσωτερικοί διάλογοι και στοχασμοί σε μια έμμετρη μορφή έκφρασης, μέσα από ακριβές μνήμες και προσδοκίες του παρελθόντος, δράσεις και ιδιαίτερες στιγμές της περιρρέουσας δυστοπίας του σήμερα και προμηνύματα του άδηλου μέλλοντος.

Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί της συλλογής αυτής θα μπορούσαν ν΄ αποτελέσουν την αφορμή για αναζητήσεις από τον αισθητό στο νοητό κόσμο, με οδηγό το νου, το πνεύμα και την καρδιά. Τούτο διότι τα βιώματα της εκστατικής, μίζερης πραγματικότητας που ζούμε σήμερα και η μυσταγωγία της επικοινωνίας, στα υπέρ φύσιν και αίσθησιν, δεν είναι εύκολο να αποδοθούν ούτε να ερμηνευθούν, με συμβατικό τρόπο, παρά μόνο με τα μάτια της ψυχής.

Οι ενότητες αρμολογούνται οργανικά μεταξύ τους και πλαισιώνονται από καλαίσθητα σχέδια του ποιητή, σε μια απόπειρα σύνθεσης, επιστρατεύοντας το λόγο, την εικόνα, τη ρίμα και το ρυθμό, προς τέρψιν των συναισθημάτων του αναγνώστη.
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Στους εγκρεμνούς της σκέψης Στους εγκρεμνούς της σκέψης

Λυντέρης, Κωνσταντίνος


Η συλλογή «Στους εγκρεμνούς της σκέψης» καθρεφτίζει το δαιδαλώδη δρόμο της σκέψης, όπου διακλαδώνονται διαρκώς παράδρομοι και δε...

8.00 €   7.20 €

ΑγοράΥπερτονία Υπερτονία

Οικονομόπουλος, Κωνσταντίνος Γ. (Δενθάλιος)


Η δεύτερη ποιητική συλλογή του Κωνσταντίνου Γ. Οικονομόπουλου είναι ένα ανεξάντλητα  υπέροχο προσωπικό ταξίδι μάθησης κι εκτόνωσης...

10.60 €   9.54 €

ΑγοράΣαγήνη Σαγήνη

Κουκουρίδου, Ιωάννα


Η πρώτη ποιητική συλλογή της Ιωάννας Κουκουρίδου, αποτελείται από 36 ποιήματα γραμμένα με ομοιοκαταληξία, εμπνευσμένα από ποικίλες πτυχές...

9.95 €   8.96 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ