Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ποίηση arrow Ελληνική Ποίηση arrow Στην «αι-ώρα» μου

Στην «αι-ώρα» μου  

(και σε ebook)

Ποίηση

Μανίκας, Γιώργος

ISBN: 978-960-426-715-6


Στην «αι-ώρα» μου


Υπότιτλος :  Ποίηση
Άλλοι συντελεστές :  Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (επιμέλεια)
Θέμα :  Ποίηση, Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση
Αριθμός Σελίδων : 48
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2013 (Μάρτιος)


Τιμή: 9.95 €   8.96 €

 


Βασικοί θεματικοί άξονες της συλλογής είναι ο φόβος, το αδιέξοδο, το δίλημμα. Στοιχεία που ορίζουν κάθε άνθρωπο κάθε εποχής, πολύ περισσότερο το σύγχρονο, σε σχέση με τον εαυτό του και τους άλλους.

Για τον ποιητή η συνείδηση έχει λόγο. Το πρόβλημα είναι ότι κοιμάται. Το δίλημμα αποτελεί το πρόβλημα, η συνείδηση τη λύση, η ναρκωμένη συνείδηση το αδιέξοδο. Οι ζωηρές εικόνες και ένα είδος εσωτερικού διαλόγου που αναπτύσσεται ανάμεσα στο ποιητικό υποκείμενο και στην αιτία της διλημματικής κατάστασης που βιώνει ή σε κάποιο υποτιθέμενο κοινό που παρακολουθεί λαθραία, εξυπηρετούν σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη της θεματικής. Κάπου στο βάθος ανατέλλει διέξοδος. Ο άνθρωπος, όμως, πρέπει πρώτα να περάσει αρκετές μαύρες μέρες κι αρκετές μαύρες νύχτες για να «περάσει απέναντι». Πρέπει να περάσει πολλές συνειδησιακές συμπληγάδες.

Η συλλογή δεν είναι ωδή στην απαισιοδοξία. Μάλλον την εντοπίζει και την παρωδεί. Το δεδομένο είναι ότι όλοι έχουν τη θέση τους στο εκκρεμές της αμφιταλάντευσης. Προαπαιτούμενο της αποδέσμευσής τους είναι η συνειδησιακή ιδιοσυστασία. Βεβαίως, περιφερειακά αναδεικνύονται και άλλα ζητήματα που αποτελούν εξίσου τον άνθρωπο όπως ο έρωτας, το μάταιο, η μνήμη.Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Χιόνι Χιόνι

Κούτρας, Μιχάλης


Στα τριάντα ποιήματα της συλλογής ακούγονται οι φωνές μιας νέας γενιάς ανθρώπων, οι οποίοι, προχωρώντας πέρα από την ελπίδα, πιστεύουν ότι...

9.95 €   8.96 €

ΑγοράΣτάλες Στάλες

Τσαρούχης, Χρήστος Ιωάννου


Έννοιες όπως ο χρόνος, η φύση, ο άνθρωπος, η ελπίδα, το άγνωστο, ο έρωτας και η γυναικεία ομορφιά αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη στη...

9.95 €   8.96 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ