Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ποίηση arrow Ελληνική Ποίηση arrow «Ικί-εκτάνα»

«Ικί-εκτάνα»  

(και σε ebook)

Ποίηση

Ζουρνατζίδου, Μιράντα

ISBN: 978-960-426-646-3


«Ικί-εκτάνα»


Υπότιτλος :  Ποίηση
Θέμα :  Ποίηση, Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση
Αριθμός Σελίδων : 48
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2011 (Δεκέμβριος)


Τιμή: 9.95 €   8.96 €

 


Ο τίτλος της συλλογής «Ικί-εκτάνα» είναι μια λέξη «αχειροποίητη», ανύπαρκτη στο ελληνικό λεξιλόγιο, αγνώστου σημασίας. Είναι μια λέξη την οποία η ποιήτρια «είδε» σαν σε όραμα ένα καλοκαιριάτικο μεσημέρι.
 
Η ποίηση αυτή που έχει στο μεγαλύτερό της μέρος ολοκληρωθεί και εδώ εμφανίζεται με την πρώτη της συλλογή, υπηρετεί κυρίως τρεις άξονες. Πρώτος αγάπη προς τον έρωτα. Είναι δηλαδή μια ποίηση αφιερωμένη στην ευθύνη τού να περιμένεις τον έρωτα και να ζεις πριν απ’ αυτόν γι’ αυτόν.
 
Τα ποιήματα στο μεγαλύτερό τους μέρος απευθύνονται σε ένα εσύ, στην αδελφή ψυχή, στο άλλο μισό, στο ταίρι που είναι τυπικά άγνωστο όμως αναμένεται.

Ο δεύτερος άξονας είναι το «φιλόσοφον πνεύμα» ή αλλιώς αγαπώ τον άνθρωπο και μέσα από μια ανθρωπογεωγραφία αναδεικνύονται ζητήματα όπως ο προορισμός του ανθρώπου, ο ρόλος και η θέση της γυναίκας, η σκληρότητα του βίου, οι δοκιμασίες των ψυχών, το Ανώτερο Ον και η σχέση του μαζί μας, το Δίκαιο, μια αλλαγή στον κόσμο μας.

Ο τελευταίος άξονας είναι η Ελλάδα, η αγάπη για την Ελλάδα. Μια Ελλάδα όμως της ουσίας και του πολιτισμού.

Η ποίηση της Μιράντα Ζουρνατζίδου κομίζει μηνύματα εντέχνως συνθεμένα προερχόμενα από ένα βαθύ ταξίδι εσωτερίκευσης και αίσθησης.Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Το συνεργείο του ουρανού Το συνεργείο του ουρανού

Ντένας, Βαγγέλης


Η πρώτη μαθητεία του δημιουργού στην προσπάθεια αναζήτησης προσωπικού ποιητικού ύφους – πάντα όμως υπό την επιρροή των διαχρονικών...

14.93 €   13.44 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ