Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ποίηση arrow Ελληνική Ποίηση arrow Αντίδωρα ψυχής

Αντίδωρα ψυχής  

(και σε ebook)

Ποίηση

Μασούρας, Κώστας

ISBN: 978-960-426-634-0


Αντίδωρα ψυχής


Υπότιτλος :  Ποίηση
Άλλοι συντελεστές :  Κώστας Μασούρας (εικονογράφηση εξώφυλλου, βιβλίου)
Θέμα :  Ποίηση, Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση
Αριθμός Σελίδων : 128
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2011 (Σεπτέμβριος)


Τιμή: 7.96 €   7.17 €

 


Η συλλογή αποτελείται από ενενήντα τέσσερα (94) ποιήματα τα οποία περιλαμβάνονται σε τέσσερις (4) αυτοτελείς μεν, αλλά διαδραστικές ενότητες με τίτλους: Αλισάχνες, Συναμφότερα, Προσωδίες, Ζείδωρα.

Στις ενότητες αυτές, ερευνώνται εμπειρίες, πίσω απ’ τα επιφαινόμενα της ζωής και της φύσης, σε μια προσπάθεια σύνθεσης του λόγου, της εικόνας και του ήχου. Με αμεσότητα ιστορούνται η μοιραία ροή των πάντων καθώς και η φυσική αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης, να εκπληρώσει και να εκφράσει τις πνευματικές της ανάγκες.

Η δομή του λόγου, το μέτρο, ο ρυθμός, οι εύστοχες ρίμες, οι αμφισημίες και τα νοήματα, έξοχα αλιευμένα, καλά αλεσμένα και γονιμοποιημένα μέσα από τις χαρμολύπες του βίου, εξοικειώνουν κι ελευθερώνουν τον ανήσυχο πνευματικό οδοιπόρο, από τους προαιώνιους φόβους και τις απατηλές ελπίδες του ανθρώπου, ταξιδεύοντάς τον με ηρεμία στο απόκρυφο επέκεινα.

Τα ποιήματα, πλαισιώνονται από καλαίσθητα σχέδια και αρμολογούνται υπέροχα σε μια αρμονική ενότητα, στη συλλογή αυτή, η οποία, έρχεται να ολοκληρώσει μια ιδιαίτερα αξιόλογη, τριλογία του ποιητή.     
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Ανθοϊάματα ζωής Ανθοϊάματα ζωής

Μασούρας, Κώστας


Η παρούσα συλλογή αποτελείται από 117 ποιήματα, τα οποία περιλαμβάνονται, σε πέντε ενότητες, με τίτλους: Σταλαγμίτες, Παλίμψηστα, Δημόσια...

11.94 €   10.75 €

ΑγοράΆρρητες αντιστίξεις Άρρητες αντιστίξεις

Μασούρας, Κώστας


Η συλλογή αποτελείται από 105 ποιήματα, τα οποία περιλαμβάνονται, σε πέντε (5) αυτοτελείς μεν, αλλά ενδοσυσχετιζόμενες ενότητες, με τίτλους:...

9.95 €   8.96 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ