Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ποίηση arrow Ελληνική Ποίηση arrow Οι Πρώτοι Πρώτοι

Οι Πρώτοι Πρώτοι  

(και σε ebook)

Ποίηση

Ραψομανίκης, Αριστοτέλης Νικόλαος

ISBN: 978-960-426-625-8


Οι Πρώτοι Πρώτοι


Υπότιτλος :  Ποίηση
Άλλοι συντελεστές :  Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (επιμέλεια)
Θέμα :  Ποίηση, Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση
Αριθμός Σελίδων : 32
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Έτος Έκδοσης :  2011 (Ιούνιος)


Τιμή: 7.96 €   7.17 €

 


«Πρώτοι» ονομάζονται οι μοναδικοί εκείνοι φυσικοί αριθμοί που έχουν την ιδιότητα να διαιρούνται ακριβώς, με τον εαυτό τους και τη μονάδα. Αν κανείς τους παρατηρήσει θα διαπιστώσει πως δεν εμφανίζουν ιδιαίτερες συσχετίσεις, παρ’ όλα αυτά ανήκουν όλοι τους στην ίδια ομάδα.

Έχοντας αυτά κατά νου, ο Αριστοτέλης Νικόλαος Ραψομανίκης με τη συλλογή του «Οι Πρώτοι Πρώτοι» (εκδόσεις Ιωλκός, 2011) προτίμησε να δώσει στα ποιήματά του ονομασίες των πρώτων αριθμών –εκτός από ένα που είναι αφιερωμένο στη μνήμη τού αγαπημένου του παππού– που συναντά κάποιος όταν γράφει τους φυσικούς αριθμούς. Αυτό γίνεται για να προσδώσει σε καθένα την ιδιαιτερότητα που του αξίζει, αλλά και για να δείξει ότι, παρόλο που κάποιος μπορεί να μη βρει εκ πρώτης όψης συσχετίσεις μεταξύ τους, τα ποιήματα αυτά ανήκουν στην ίδια ομάδα, αφού μιλούν για πράγματα σύγχρονα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και τη ζωή μας.
 
Ο ίδιος ο ποιητής μπορεί να «διαιρέσει» το νόημα του κάθε ποιήματος, αφού είναι δημιούργημά του, όμως ο αναγνώστης σαν μονάδα μπορεί να βρει στη «διαίρεση» που θα κάνει το δικό του νόημα, τη δική του αλήθεια, τη δική του καθημερινότητα και έτσι να βοηθηθεί έστω και λίγο.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου


Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Το δάκρυσμα, η χίμαιρα, η αλήθεια Το δάκρυσμα, η χίμαιρα, η αλήθεια

Μουντράκη, Δώρα


Εξαίρετο δείγμα γραφής σύγχρονου ποιητικού λόγου μάς αποκαλύπτει η νέα ποιήτρια Δώρα Μουντράκη, με τη συλλογή της «Το δάκρυσμα, η χίμαιρα,...

5.97 €   5.37 €

ΑγοράΟ Μικρός Οδυσσέας Ο Μικρός Οδυσσέας

Δελιόπουλος, Γιώργος


Ο Οδυσσέας και οι συμβολισμοί που κουβαλά στοιχειώνουν τη λογοτεχνική μας ιστορία εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια περίπου. Δεν είναι...

9.95 €   8.96 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ