Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ιστορία arrow Σειρά «Ιστορία» arrow Οι προστάτες

Οι προστάτες  

(και σε ebook)

Η αληθινή ιστορία της Αντίστασης

Οικονομίδης, Φοίβος

ISBN: 978-960-426-501-5


Οι προστάτες


Υπότιτλος :  Η αληθινή ιστορία της Αντίστασης
Άλλοι συντελεστές :  Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (επιμέλεια σειράς)
Θέμα :  Ιστορία, Νεοελληνική Ιστορία, 20ός αιώνας, Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Εθνική Αντίσταση
Αριθμός Σελίδων : 600
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Σειρά :  Ιστορία
Αρ.Βιβλίου στη σειρά :  20
Έτος Έκδοσης :  2008 (Δεκέμβριος)


Τιμή: 24.88 €   22.39 €

 


Η επιτυχημένη και παραδοσιακή πλέον σειρά «Ιστορία» των εκδόσεων Ιωλκός, με θεματολογία που αφορά κυρίως στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες των Βαλκανίων, φθάνει στο 20ό αυτοτελές έργο της, με την τέταρτη έκδοση, συμπληρωμένη με νέα στοιχεία και ντοκουμέντα, του κλασικού βιβλίου «Οι Προστάτες» του ιστορικού ερευνητή και δημοσιογράφου Φοίβου Οικονομίδη.

Το ιστορικό έργο του Φ. Οικονομίδη πραγματεύεται την ιστορία της ελληνικής Εθνικής Αντίστασης με βάση τις διεθνείς εξελίξεις και τη διπλωματική δραστηριότητα των Συμμάχων την περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, του καταστρεπτικότερου στην ανθρώπινη ιστορία. Κατά την περίοδό του γεννήθηκε η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο που θα ανέτελλε μετά το τέλος του. Αυτό το όνειρο, η ελπίδα, κυρίευσε και τον ελληνικό λαό σχεδόν στο σύνολό του. Ήταν ουτοπικές ή είχαν πραγματική βάση οι προσδοκίες των ευρωπαϊκών λαών;  Σ’ αυτό το ερώτημα επιχειρεί έμμεσα ν’ απαντήσει η παρούσα έκδοση.
 
Για τη συγγραφή του βιβλίου ο συγγραφέας-ερευνητής κινήθηκε σε δύο επίπεδα: Στην αρχειακή έρευνα, τη μελέτη διπλωματικών εγγράφων και στην προφορική μαρτυρία πρωταγωνιστών μιας εποχής. Και τις δύο αυτές πηγές τις συνδύασε με απόλυτη επιτυχία.

Με νηφαλιότητα, σχολαστική έρευνα και αντικειμενικότητα ο συγγραφέας με το έργο του συνεισφέρει τα μέγιστα στη Σύγχρονη Νεοελληνική Ιστορία παραδίδοντας στο αναγνωστικό κοινό και στους μελετητές μια ανεκτίμητη πηγή ντοκουμέντων και μια έρευνα για την αληθινή ιστορία της Εθνικής Αντίστασης.

Η έκδοση περιέχει συμπληρωμένη βιβλιογραφία, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό και ευρετήριο.
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Η Εθνική Αντίσταση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία 1940-1 Η Εθνική Αντίσταση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία 1940-1

Δαλιάνης, Μενέλαος Β.


Η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία δεν υστερεί σε θυσίες από εκείνες των εξεγέρσεων που σημειώθηκαν...

13.93 €   12.54 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ