Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ιστορία arrow Σειρά «Ιστορία» arrow «Παιδομάζωμα»

«Παιδομάζωμα»  

(και σε ebook)

Τα παιδιά στη θύελλα του Εμφυλίου Πολέμου και μετά

Γκαγκούλιας, Γεώργιος Δ.

ISBN: 960-426-350-1


«Παιδομάζωμα»


Υπότιτλος :  Τα παιδιά στη θύελλα του Εμφυλίου Πολέμου και μετά
Θέμα :  Νεότερη Ελληνική Ιστορία, Εμφύλιος Πόλεμος, 1945-1949, Παιδομάζωμα, Αριστερά
Αριθμός Σελίδων : 376
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Σειρά :  Ιστορία
Αρ.Βιβλίου στη σειρά :  14
Έτος Έκδοσης :  2004


Τιμή: 18.91 €   17.02 €

 


Όταν τα παιδιά γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης σ’ έναν αδελφοκτόνο πόλεμο, σίγουρα η κατάσταση ξεπερνά τ’ ανθρώπινα όρια και αγγίζει την κτηνωδία.
Η εγκατάσταση 22.000 ελληνοπαίδων στις τότε κομμουνιστικές χώρες, επί χρόνια, έριξε πολύ νερό στο μύλο της προπαγάνδας. Ποια είναι, όμως, η αλήθεια;
Ο συγγραφέας Γεώργιος Δ. Γκαγκούλιας, ο δάσκαλος που πρωταγωνίστησε στη μόρφωση και στη διαπαιδαγώγησή αυτών των παιδιών, που τα έμαθε να γράφουν και να σκέφτονται ελληνικά και να ονειρεύονται την επιστροφή  τους  στην Πατρίδα, καταθέτει την προσωπική μαρτυρία του και απαντά σε πολλά ερωτηματικά για την συγκεκριμένη περίοδο.
Ύστερα από δεκάδες χρόνια, σύγχυσης και παραπληροφόρησης, ανοίγει η αυλαία και φωτίζεται η σκηνή. Για το συστηματικό αναγνώστη το βιβλίο έχει διττή σημασία: του δίδεται η ευκαιρία να επικοινωνήσει με την πριν από τον Εμφύλιο εποχή και να γνωρίσει τα μετά τον Εμφύλιο γεγονότα, τα οποία στέριωσαν τα πέτρινα χρόνια. Πρόκειται για ένα βιβλίο μαρτυρία, για ένα βιβλίο-κλειδί σε αναρίθμητες  απορίες.
Είναι σίγουρο ότι και το δεύτερο βιβλίο του Γ. Δ. Γκαγκούλια θα προκαλέσει την κοινή γνώμη και τον Τύπο όπως το πρώτο «Η Αθέατη πλευρά του Εμφυλίου» που κυκλοφόρησε το 2001 και επανακυκλοφορεί  φέτος  σε 3η Έκδοση.
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ