Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ιστορία arrow Σειρά «Ιστορία» arrow Νικόλαος Πλαστήρας

Νικόλαος Πλαστήρας  

(και σε ebook)

Ιστορική βιογραφία

Χατζηαντωνίου, Κώστας

ISBN: 960-426-399-4


Νικόλαος Πλαστήρας


Υπότιτλος :  Ιστορική βιογραφία
Θέμα :  Ιστορία, Ελληνική Ιστορία, περίοδος 1900-1950, Βιογραφία
Αριθμός Σελίδων : 272
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Σειρά :  Ιστορία
Αρ.Βιβλίου στη σειρά :  16


Τιμή: 14.93 €   13.44 €

 


Ένα έργο βαθιάς κατάρτισης και εγκυρότητας που προσεγγίζει σε βάθος το ιστορικό πρόσωπο και την πορεία του Έλληνα Στρατηγού και πολιτικού.

Ο Νικόλαος Πλαστήρας, εμβληματική φυσιογνωμία στην επική εξόρμηση του Νέου Ελληνισμού για την εθνική ολοκλήρωση τη δεκαετία 1912-1922, πρωτεργάτης στις νίκες αλλά και σωτήρας τις ώρες που η ήττα οδηγούσε στη συμφορά, ηγέτης της Επανάστασης του 1922, εγγυητής της ταραγμένης δημοκρατίας του Μεσοπολέμου αλλά και πολιτικός που έδωσε σώμα και ψυχή στην πρώτη μεταπο-εμική προσπάθεια για εθνική συμφιλίωση, συνιστά, χωρίς υπερβολή, σύμβολο και πρότυπο των εθνικών και δημοκρατικών αγώνων του ελληνικού λαού. Ήταν ο άνθρωπος που πιστοποίησε με τη δράση του την ακατάλυτη ενότητα έθνους και δημοκρατίας. Παράλληλα, ήταν ο άνθρωπος που με την ασκητική ζωή του αναδείχθηκε σε αξεπέραστο υπόδειγμα ανιδιοτελούς ηγέτη. Η μορφή του, αχτίδα από το φως και το ήθος του 1821, υπενθυμίζει πάντα μιαν άλλη Ελλάδα που χά-θηκε οριστικά μετά το θάνατό του.

Το βιβλίο  είναι χωρισμένο σε 19 κεφάλαια, περιέχει φωτογραφικό υλικό, βιβλιογραφία και ευρετήριο και αποτελεί το 16ο αυτοτελές βιβλίο τής  σειράς «Ιστορία» των Εκδόσεων Ιωλκός, η οποία είναι μια από τις δημοφιλέστερες και ευπώλητες σειρές ελληνικής ιστορίας που κυκλοφορούν.
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ