Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ιστορία arrow Σειρά «Ιστορία» arrow Κύπρος 1954-1974

Κύπρος 1954-1974  

(και σε ebook)

Από το Έπος στην Τραγωδία

Χατζηαντωνίου, Κώστας

ISBN: 978-960-426-451-3


Κύπρος 1954-1974


Υπότιτλος :  Από το Έπος στην Τραγωδία
Άλλοι συντελεστές :  Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (επιμέλεια σειράς)
Θέμα :  Ιστορία, Νεότερη Ελληνική Ιστορία, Μεταπολεμική Περίοδος, Ελληνοτουρκικές Σχέσεις, Κυπριακό Ζήτημα 1954-1974
Αριθμός Σελίδων : 624
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Σειρά :  Ιστορία
Αρ.Βιβλίου στη σειρά :  18
Έτος Έκδοσης :  2007


Τιμή: 27.87 €   25.08 €

 


Στο πλαίσιο της γνωστής σειράς «ΙΣΤΟΡΙΑ» ο εκδοτικός οίκος Ιωλκός προσφέρει στο κοινό ένα έργο απαραίτητο για όσους εισπράττουν τα γεγονότα τού Κυπριακού ως τη δεύτερη μεγάλη ήττα για τον Ελληνισμό, κατά τον 20ό αι., μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ο συνεπής και εργατικός ερευνητής Κώστας Χατζηαντωνίου, γνωστός στους Έλληνες αναγνώστες από τις μονογραφίες του «Θεόδωρος Πάγκαλος» και «Νικόλαος Πλαστήρας», αξιοποιεί όλα τα νέα ιστορικά στοιχεία και δεδομένα που προκύπτουν από τα αμερικανικά και βρετανικά –κυρίως– αρχεία, καθώς και τα ελληνικά και κυπριακά. Εκμεταλλευόμενος δημιουργικά, επίσης, την αποκαλυπτική αμερικανοβρετανική σύγχρονη βιβλιογραφία, συνεισφέρει πλούσια στη γνώση και την αυτογνωσία μας.

Το αναλυτικό έργο του Κώστα Χατζηαντωνίου, «Κύπρος 1954-1974. Από το Έπος στην Τραγωδία», αποτελεί ένα εντυπωσιακό διάγραμμα των απανωτών λαθών και παλινδρομήσεων των ελλαδικών, κυρίως, πολιτικών ηγεσιών, που οδήγησαν από το μαξιμαλιστικό μεν αλλά λογικό αίτημα της «Ένωσης» της μεγαλονήσου με την Ελλάδα, στην αδιέξοδη και οδυνηρή για τον Ελληνισμό κατάσταση της κατοχής του 37% περίπου της έκτασης της Κύπρου από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Με αδιάσειστα και ιστορικώς αποδεδειγμένα στοιχεία, ο συγγραφέας παρουσιάζει και αναλύει αριστουργηματικά, πώς από το μεγαλείο του Κυπριακού Αγώνα των μέσων της δεκαετίας του 1950 φτάσαμε στην επιβολή των τουρκοαμερικανικών σχεδίων στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Σχεδίων, των οποίων η ουσιαστική εφαρμογή και «ανθοφορία» συνεχίζεται…

Η έκδοση εμπλουτίζεται από ελληνόγλωσση και ξενόγλωσση βιβλιογραφία, ευρετήριο κυρίων ονομάτων και στρατιωτικών μονάδων (ελληνικών - ελληνοκυπριακών και τουρκικών - τουρκοκυπριακών) καθώς και ένθετο φωτογραφικό 16σέλιδο.

Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ