Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ιστορία arrow Σειρά «Πόλεμος & Στρατηγική» arrow Αποκαλύψεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Αποκαλύψεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου  

(και σε ebook)

Η καταστροφή της νηοπομπής PQ.17 - 1942

Ίρβινγκ, Ντέιβιντ (Irving David)

ISBN: 978-960-426-460-5


Αποκαλύψεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου


Υπότιτλος :  Η καταστροφή της νηοπομπής PQ.17 - 1942
Μεταφραστής :  Σωτήρης Αγάπιος
Άλλοι συντελεστές :  Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (επιμέλεια σειράς)
Θέμα :  Ιστορία, Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Μεγάλη Βρετανία, Αρκτικός Ωκεανός, Σοβιετική Ένωση, Πόλεμος στη Θάλασσα, Λουφτβάφε, Γερμανικά Υποβρύχια
Αριθμός Σελίδων : 448
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Σειρά :  Πόλεμος & Στρατηγική
Αρ.Βιβλίου στη σειρά :  21
Έτος Έκδοσης :  2009 (Φεβρουάριος)


Τιμή: 24.88 €   22.39 €

 


To best-seller βιβλίο του David Irving τώρα και στην Ελλάδα.

Μια μνημειώδης καταγραφή της αγωνιώδους πορείας της νηοπομπής PQ.17 που υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η απήχησή της στις σχέσεις των Δυτικών Συμμάχων με τη Σοβιετική Ένωση (αποδέκτρια του πολυτιμότατου για την πολεμική της προσπάθεια φορτίου της νηοπομπής) παραλίγο να αποβεί ακόμη πιο καταστροφική.
 
Τις βραδινές ώρες της 4ης Απριλίου 1942, το Βρετανικό Ναυαρχείο διέταξε τη θαυμάσια παραταγμένη και επαρκώς προστατευμένη νηοπομπή να διασκορπιστεί τάχιστα, όπως και τα ανθυποβρυχιακά και αντιαεροπορικά πλοία της συνοδείας της. Οι βρετανικές μυστικές πληροφορίες ήθελαν –λανθασμένα– τη νηοπομπή να απειλείται άμεσα από το πανίσχυρο γερμανικό θωρηκτό «Tirpitz». Τα γερμανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη που εξορμούσαν από τη Νορβηγία και τα υποβρύχια δεν άφησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε να πάει χαμένη. Μετέτρεψαν τον Αρκτικό Ωκεανό σε νεκροταφείο ανθρώπων και πλοίων.
 
Ο συγγραφέας αναζήτησε προσεκτικά τα ίχνη της τύχης των πρωταγωνιστών-θυμάτων αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, ενώ μίλησε και με τα πληρώματα των βομβαρδιστικών και των υποβρυχίων που πέτυχαν τις καταβυθίσεις. Συμβουλεύτηκε τα πλούσια Ναυτικά Αρχεία των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, καθώς και τους φακέλους του Γερμανικού Ναυτικού Επιτελείου και της Γερμανικής Ανώτατης Διοίκησης Αεροπορίας που κατέχουν οι νικητές Σύμμαχοι. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο που ρέει κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη με τις: «Αποκαλύψεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου - Η καταστροφή της νηοπομπής PQ.17».

Η τέταρτη αγγλική έκδοση του έργου (2005) είναι ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με πρωτογενές ιστορικό υλικό από τους φακέλους και τα αρχεία των υπηρεσιών διαβιβάσεων και των αποκωδικοποιητών που υπέκλεπταν τις γερμανικές επικοινωνίες. Σ’ αυτή στηρίζεται και η παρούσα ελληνική, η οποία περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, χάρτες, αντίγραφα εγγράφων και ευρετήριο προσώπων.

Ο David Irving αποκαλύπτει νέα στοιχεία και γεγονότα και για μια ακόμη φορά προκαλεί το χώρο της ιστορικής έρευνας, τα ΜΜΕ και τους αναγνώστες.

Αποσπάσματα:

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα, την εισαγωγή και μέρος του 1ου κεφαλαίου του βιβλίου (pdf)

Links:

Συνέντευξη του David Irving στην εφημ. «Ελευθεροτυπία»

Συνέντευξη του David Irving στην εφημ. «Athens Voice»
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ