Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Ιστορία arrow Σειρά «Πόλεμος & Στρατηγική» arrow Δίκαιοι και Άδικοι πόλεμοι

Δίκαιοι και Άδικοι πόλεμοι  

(και σε ebook)

Σκοποί, κανόνες, μέσα, εγκλήματα και θεωρία πολέμου - 428 π.Χ. - 2003 μ.Χ.

Γουόλτσερ, Μάικλ (Walzer Michael)

ISBN: 978-960-426-457-5


Δίκαιοι και Άδικοι πόλεμοι


Υπότιτλος :  Σκοποί, κανόνες, μέσα, εγκλήματα και θεωρία πολέμου - 428 π.Χ. - 2003 μ.Χ.
Μεταφραστής :  Γεωργία Δημητροπούλου
Άλλοι συντελεστές :  Δημήτριος Β. Σταυρόπουλος (επιμέλεια στρατιωτικής ιστορίας -ορολογίας), Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (επιμέλεια σειράς)
Θέμα :  Ιστορία Παγκόσμια, Πολεμική Ιστορία, Διεθνείς Σχέσεις, Εγκλήματα Πολέμου, Ηθική του Πολέμου, Διεθνής Πολιτική, Θεωρία Πολέμου
Αριθμός Σελίδων : 496
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Σειρά :  Πόλεμος & Στρατηγική
Αρ.Βιβλίου στη σειρά :  19
Έτος Έκδοσης :  2008 Απρίλιος


Τιμή: 24.88 €   22.39 €

 


Οι εκδόσεις Ιωλκός παρουσιάζουν το έργο του Αμερικανού κορυφαίου και πρωτοπόρου διανοητή Michael Walzer (Μάικλ Γουόλτσερ), «Δίκαιοι και Άδικοι Πόλεμοι». Ένα κείμενο το οποίο με έξοχα διεισδυτικό τρόπο και σωστά θεμελιωμένα επιχειρήματα εξετάζει πανοραματικά την έννοια και τα είδη του Πολέμου στην ανθρώπινη ιστορία.

Κάνοντας αρχή από την αρχαία Ελλάδα και τις επιθέσεις των Αθηναίων (των πανίσχυρων για τα δεδομένα της τότε εποχής φορέων μιας Ηγεμονίας) εναντίον των πόλεων της Μήλου και της Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου και φτάνοντας έως τις δολοφονίες αμάχων από τους Αμερικανούς στρατιώτες στο Μι Λάι του Βιετνάμ και πιο πρόσφατα στο Ιράκ, ο Walzer εξετάζει τα πολιτικοστρατιωτικά και ηθικά ζητήματα που περιβάλλουν την πολεμική θεωρία. Επικεντρώνει την έρευνα και τα συμπεράσματά του σε θέματα που αφορούν σε παραβιάσεις των νόμων περί πολέμου, τέτοιες όπως η διεξαγωγή ενός επιθετικού πολέμου, οι άνευ διακρίσεως δολοφονίες αμάχων (και κυρίως γυναικόπαιδων), τα ομαδικά αντίποινα, οι βιασμοί και οι εξευτελισμοί, η καταπάτηση του δικαιώματος ενός κράτους να παραμείνει ουδέτερο σε μια πολεμική αναμέτρηση, η απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι των αιχμαλώτων κ.ο.κ.

Ο συγγραφέας μελετά και αναλύει, με τεχνικές που καθηλώνουν τον αναγνώστη, πολλών ειδών διαμάχες που ξέσπασαν στο διάβα της Ιστορίας και μέσα από τις μαρτυρίες των άμεσα εμπλεκομένων συμμετεχόντων αναδιατυπώνει τις σύγχρονες σκέψεις περί δίκαιου πολέμου. Η παρούσα ελληνική έκδοση, εμπλουτισμένη με φωτογραφικό υλικό, στηρίζεται στην τελευταία (τέταρτη κατά σειρά) έκδοση του αγγλόγλωσσου πρωτότυπου κειμένου και περιλαμβάνει ένα νέο πρόλογο του συγγραφέα μετά τα γεγονότα στο Ιράκ το 2003.

Αποσπάσματα:

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα, τον πρόλογο και μέρος της εισαγωγής του βιβλίου (pdf)

Δείτε το ευρετήριο του βιβλίου (pdf)

Διαβάστε:

Συνέντευξη του Michael Walzer στην εφημ. «Ελευθεροτυπία»
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ