Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Λογοτεχνία arrow Σειρά «Άπαντα Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Παντοκρατορινού» arrow Το σπίτι με τις σαύρες ή ένα κλουβί με βρόμικα πουλιά

Το σπίτι με τις σαύρες ή ένα κλουβί με βρόμικα πουλιά  

[και σε ebook]

Μυθοστόρημα

Παντοκρατορινός, Αρχ. Αθηναγόρας (Κάρταλης, Παναγιώτης)

ISBN: 978-960-426-685-2


Το σπίτι με τις σαύρες ή ένα κλουβί με βρόμικα πουλιά


Υπότιτλος :  Μυθοστόρημα
Θέμα :  Λογοτεχνία, Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία, Πεζογραφία, Μυθιστόρημα
Αριθμός Σελίδων : 416
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Σειρά :  Σειρά «Άπαντα Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Παντοκρατορινού»
Αρ.Βιβλίου στη σειρά :  8
Έτος Έκδοσης :  2012 (Οκτώβριος)


Τιμή: 17.92 €   16.12 €

 


Ο Πετρής Πέτρου Πετρούδης, ένας πρόσφυγας εξ Ανατολής, εκ των ανταλλαξίμων του 1923, με ανώτερες σπουδές, προλύτης Θεολογίας στη Χάλκη. Από έγκριτη οικογένεια της Προύσας, με ήθος και αρχοντιά, «κρίμασιν οις οίδε Κύριος», κατηγορείται στην Αθήνα για αξιόποινη πράξη και φυλακίζεται.
Στο «κολέγιο» ή χωνευτήρι ψυχών, γνωρίζεται με ένα φυλακόβιο με απανωτές αποδράσεις, καταζητούμενο της Ιντερπόλ, με αιώνα ολόκληρο στις πλάτες του, με τις αποκοτιές και αποδράσεις του, «αιώνα φυλακής μετά λήξεως της ποινής αυτού», το διάσημο Θράσο –Φίφη– Τραγούδα.
Γνωρίζονται, γίνονται φίλοι, «τακιμιάζουν» και αλληλοεξομολογούνται• ο ένας τις θλιβερές αποδράσεις του, ο άλλος τα όνειρα, τις μεταρσιώσεις και τις νοσταλγικές αναμνήσεις των παιδικών και εφηβικών χρόνων του στις «παρασποριές» και τη γοητεία και ευδαιμονία της Ανατολής.
Η στιχομυθία ενδελεχής, ενδιαφέρουσα κι αδιάπτωτη, ταξιδεύει αργά μέσα σε μια υπόκρουση αποκρουστική και χυδαία. Είναι ο απόηχος των τροφίμων-θαμώνων του σαυρόσπιτου. Το επίπεδο εξοργιστικά χαμηλό, αμοραλιστικό. Το φινάλε τραγικό, απίστευτα σκληρό και απάνθρωπο, διά την ξυνωρίδα των φίλων που διεκτραγωδεί τα ντέρτια της.Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω βιβλία:

Η «Μέδουσα» Η «Μέδουσα»

Παντοκρατορινός, Αρχ. Αθηναγόρας (Κάρταλης, Παναγιώτης)


Ο αρχικός χαρακτηρισμός του μυθιστορήματος ήταν ο «Αναχωρητής ο Αγιονορείτης». Προϊόντος, όμως, του χρόνου «έδοξε τω προεστώτι» να το...

15.92 €   14.33 €

Αγορά
Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ