Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Εκδόσεις Ιωλκός arrow Λογοτεχνία arrow Σειρά «Άπαντα Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Παντοκρατορινού» arrow Ο Γυφτοδάσκαλος

Ο Γυφτοδάσκαλος  

[και σε ebook]

Μυθιστόρημα

Παντοκρατορινός, Αρχ. Αθηναγόρας (Κάρταλης, Παναγιώτης)

ISBN: 978-960-426-650-0


Ο Γυφτοδάσκαλος


Υπότιτλος :  Μυθιστόρημα
Θέμα :  Λογοτεχνία, Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία, Μυθιστόρημα, Εκπαίδευση, Ελληνική Επαρχία, Κοινωνία
Αριθμός Σελίδων : 272
Εξώφυλλο :  Μαλακό
Σειρά :  Σειρά «Άπαντα Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Παντοκρατορινού»
Αρ.Βιβλίου στη σειρά :  1
Έτος Έκδοσης :  2011 (Δεκέμβριος)


Τιμή: 15.92 €   14.33 €

 


Ο Φάνης Δεναξάς, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μεταξύ κύληκος και χειλέων, εν μέσω βοής και ορυμαγδού ψαροταβέρνας στο Μπολάτι, διηγείται μια βραδιά στους φίλους του τα βάσανά του μέχρι να διοριστεί. Και ακολούθως τα ντέρτια και τις περιπέτειές του στα αρρεναγωγεία - παρθεναγωγεία ή μεικτά σχολεία της Ελλάδας.

Παρελαύνει το έωλο και αλυσιτελές απαρχαιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό το σύστημα που προκαλεί αποτροπιασμό στον αναγνώστη με τις απίστευτες ιστορίες των ηρώων του έργου. Δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και μαθήτριες, μπερδεμένοι όλοι τους σε ένα φανταστικό και μυθολογούμενο αλαλούμ, προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα θυμηδίας και θλίψης…

Γι’ αυτό και η παράσταση της Στοάς του Απελλού, στέκι των φιλοσόφων της αρχαίας Ελλάδας, αποτελεί σκόπιμο σαρκασμό με την κραυγαλέα της αντίθεση στο εξώφυλλο του παρόντος βιβλίου.

Το μυθιστόρημα «Ο Γυφτοδάσκαλος» (εκδόσεις Ιωλκός, 2011) αποτελεί τον πρώτο τόμο της σειράς «Άπαντα Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Παντοκρατορινού».Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ