Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Λειψός, Χαράλαμπος Π.


Ο Χαράλαμπος Π. Λειψός γεννήθηκε στην Κάτω Ζώδια της Κύπρου, σήμερα υπό τουρκική κατοχή. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές και τη στρατιωτική του θητεία στο νησί. Σπούδασε στη Γαλλία Νομικά, Πολιτικές Επιστήμες, Ιστορία - Επιστήμες Πληροφοριών, Εγκληματολογικές Επιστήμες και Δημοσιογραφία (Πανεπιστήμια της Toulouse, του Bordeaux και του Pau).
Είναι διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Toulouse, διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου (Doctorat d’Etat) του Πανεπιστημίου του Bordeaux καθώς και διπλωματούχος τρίτου κύκλου στη Σύγχρονη Ιστορία του ίδιου πανεπιστημίου. Αφού στην αρχή ακολούθησε πανεπιστημιακή καριέρα και δίδαξε για μερικά χρόνια ως εντεταλμένος καθηγητής το Διεθνές Δίκαιο και τη Μέθοδο στην Επιστήμη του Δικαίου, στις Σχολές Νομικών και Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Οράν, επιστρέφει στην Κύπρο, όπου δικηγορεί, κτίζει ένα εργοστάσιο μηχανέλαιων στη βιομηχανική ζώνη Λάρνακας και διευθύνει μια μεγάλη καθημερινή εφημερίδα. Όμως, πολύ απογοητευμένος από την πολιτική των στασιμοτήτων, επιστρέφει στη Γαλλία όπου και δικηγορεί από το 1987 στην πόλη του Πω (Pau) στα Πυρηναία και στο Παρίσι, όπου άνοιξε ένα δεύτερο γραφείο.
Στη Γαλλία, είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος της πόλης του Pau το 1995 κι εκτέλεσε για έξι χρόνια χρέη αντιδημάρχου σε θέματα Πολιτισμού. Υπήρξε, επίσης, πρόεδρος του Συνδέσμου της Ανωτέρας Σχολής Επικοινωνιών και Καλών Τεχνών του Pau. Σήμερα, είναι πρόεδρος της Εταιρείας Καλών Τεχνών (που ιδρύθηκε το 1863), μέλος της Εταιρείας Γάλλων Λογοτεχνών, μέλος της Ακαδημίας Γραμμάτων των Πυρηναίων (Académie des Lettres Pyrénéennes).
Ειδικός στο Συνταγματικό και Διεθνές Δίκαιο, έχει λάβει μέρος σε διάφορα σεμινάρια και έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα νομικού περιεχομένου.
Ύστερα από πολλά χρόνια εργασίας, έχει τελειώσει ένα τεράστιο έργο για την Κύπρο που θα εκδοθεί προσεχώς στα γαλλικά. Ποιήματα έχει δημοσιεύσει από τα γυμνασιακά του χρόνια σε διάφορα περιοδικά και ιδιαίτερα στα Κυπριακά Χρονικά. Δημοσίευσε, επίσης, στο περιοδικό L’ETRAVE. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί και στα ισπανικά στο γνωστό περιοδικό ÁLORA. Εκτός από το επιστημονικό και λογοτεχνικό του έργο, ο Χαράλαμπος Π. Λειψός είναι επίσης ζωγράφος, γνωστός στη Γαλλία κι αλλού. Έχει, στα πεπραγμένα του, 1.400 πίνακες ζωγραφικής –εκ των οποίων αρκετοί είναι μεγάλων διαστάσεων (3 μέτρα επί 2)– και 45 εκθέσεις σε διάφορες χώρες όπως τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.Άλλα βιβλία του/της

Θάλαττα θάλαττα ω Φως
Μαρτυρικές μαρτυρίες
Σκιές εγώ
Ωδές ψυχοσωματικές

Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ