Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Λεβέντης, Δημήτρης
Ο Δημήτρης Λεβέντης γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου το 1956. Κατά τον απελευθερωτικό αγώνα υπηρέτησε κυρίως ως Υπεύθυνος Νεολαίας της ΕΟΚΑ Αμμοχώστου. Συνελήφθη από τους Άγγλους και παρέμεινε για δυο σχεδόν χρόνια ως πολιτικός κρατούμενος στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.
Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Συμβουλευτική στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Άλμπανι.
Αντιτάχθηκε σε κάθε είδους αντιδημοκρατικό καθεστώς και ιδεολογία και στην ΕΟΚΑ Β΄.
Δίδαξε κυρίως στο Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αμμοχώστου μέχρι την κατάληψη της πόλης από τους Τούρκους το 1974. Εργάστηκε επίσης ως Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης για τη Συμβουλευτική και Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής. Προώθησε και πέτυχε τη δημιουργία ειδικού κλάδου καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης με κύριο έργο τη Συμβουλευτική των μαθητών. Ασχολήθηκε με τη συγγραφή κι έκδοση σχετικών με το θέμα σχολικών βιβλίων.
Έχει συγγράψει και κυκλοφορήσει τα βιβλία: «Η Συμβουλευτική στη Μέση Εκπαίδευση» (2004), «Η ζωή και ο θάνατος του Πέτρου Γιάλλουρου» (2009) και «Η διαδρομή των Γυμνασίων της Αμμοχώστου από το 1955 μέχρι το 1974» (2013).Άλλα βιβλία του/της

Ιστορίες της Αμμοχώστου

Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ