Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Χαντζούλη, Ευφροσύνη
Η Ευφροσύνη Χαντζούλη γεννήθηκε  και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από το ορεινό χωριό Σμόκοβο της Καρδίτσας, φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά του.

Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δίδαξε  σε φροντιστήρια και εκπαιδευτήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Σπούδασε δημοσιογραφία. Έγραφε σε εφημερίδες και περιοδικά συνεντεύξεις ηθοποιών και κριτική θεάτρου. Διατηρούσε τη στήλη «Τάδε έφη, Έφη» στην εφημερίδα «Μετρόπολις».

Εργάστηκε στην Ελληνική Στατιστική Αρχή ως Προϊ­σταμένη του Τμήματος Στατιστικής Πληροφόρησης, υπεύθυνη για την παροχή στατιστικών στοιχείων σε πολιτικά πρόσωπα, διεθνείς οργανισμούς, δημοσιογράφους, καθηγητές πανεπιστημίου κ.ά.

Το 2014 κυκλοφόρησε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Γλυκόπικρες νότες» (εκδ. Ιωλκός). Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ).

Πρόσφατα αποφοίτησε από το «Θέατρο των Αλλαγών» έχοντας παρακολουθήσει ολόκληρο τον κύκλο των μαθη­μάτων. Έπαιξε στις θεατρικές παραστάσεις: «Πειρασμός» του Γρ. Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Γ. Δρίτσα,  «Περί  Έρωτα» σε σκηνοθεσία Φ. Καφούσια. Επίσης έπαιξε στα θεατρικά μονόπρακτα της Τούλας Μπούτου «Το μυστικό μονοπάτι» και το «Τελευταίο τρένο» σε σκηνοθεσία Τάσου Λέρτα με το Β. Κολάση, τη Νίτα Παγώνη, τον Οδ. Σταμούλη κ.ά., καθώς και στην παιδική παράσταση «Το Βαριετέ του Μπόζο» δίπλα στο Μανώλη Δεστούνη.
Άλλα βιβλία του/της

Γλυκόπικρες νότες
Μαθήματα στο δάσος

Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ