Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Ντάκος, Στέφανος
Ο Στέφανος Χρ. Ντάκος γεννήθηκε το 1986 στη Λάρισα και κατοικεί στα Τρίκαλα.
Αποφοίτησε από το 4οο Ενιαίο Λύκειο Τρικάλων Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης το 2003 και σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από όπου αποφοίτησε με την ειδικότητα του ιστορικού το 2007. Την ίδια χρονιά εισήχθη στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του οποίου συμμετείχε στο πρόγραμμα Socrates-Erasmus, στη Σορβόννη, το εαρινό εξάμηνο του 2009. Το 2010 έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο ειδικεύσεως στη Βυζαντινή Ιστορία. Από το 2013 προετοιμάζει τη διδακτορική διατριβή του με θέμα Το ελληνικό μεταπολεμικό ιστορικό μυθιστόρημα και η πρόσληψη της ιστορικής πραγματικότητας στη νεοελληνική πεζογραφία στο Φιλολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τον Ιανουάριο του 2013 η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών τον τίμησε με το Α΄ Βραβείο καλύτερης νου­βέλας. Το Μάιο του 2014 έλαβε έπαινο στον Δ΄ διαγωνισμό διηγήματος Αντώνης Σαμαράκης. Δύο διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στη Β΄ και Γ΄ Ανθολογία των Βιβλιόφιλων Έδεσσας καθώς και στην ανθολογία του διαγωνισμού Αντώνης Σαμαράκης από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Άρθρα του σχετικά με τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.
Άλλα βιβλία του/της

Ναρκοληψία στο λυκόφως της μπελ επόκ

Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ