Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Παντοκρατορινός, Αρχ. Αθηναγόρας (Κάρταλης, Παναγιώτης)
Ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Παντοκρατορινός, κατά κόσμον Παναγιώτης Κάρταλης, του Διονυσίου και της Βασιλικής, γεννήθηκε το 1929 στην Κορώνη Μεσσηνίας. Τελείωσε το Λύκειο Καλαμάτας και ολοκλήρωσε ευρύ κύκλο πανεπιστημιακών σπουδών. Υπηρέτησε ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης (1955-1978).
Είναι κάτοχος των πτυχίων του Πανεπιστημίου Αθηνών: Θεολογικής Σχολής, Κλασικής Φιλολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Sorbon Paris (1976-1982) και διαφόρων πιστοποιητικών μεταπτυχιακών σπουδών και επιμόρφωσης. Γνωρίζει εβραϊκά, αρχαία ελληνικά, λατινικά και σλαβονικά. Τον Ιανουάριο του 1982 μπήκε στις τάξεις του κλήρου και εκάρει μοναχός. Χειροτονήθηκε ως Διάκονος το Φεβρουάριο του 1983 στις Λειβανάτες Λοκρίδας και μετά από ένα μήνα ως Πρεσβύτερος στη Μητρόπολη Λαμίας. Προεχειρίσθη σε Αρχιμανδρίτη τον ίδιο χρόνο. Υπηρέτησε έκτοτε ως εφημέριος, ιεροκήρυκας και πνευματικός σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά της Φθιώτιδας και Λοκρίδας μέχρι το 1985. Την περίοδο 1985-1988 υπηρέτησε στην Ι. Μονή Δαμάστας. Μετά από αίτησή του πήρε κανονικό απολυτήριο για την Ι. Μητρόπολη Αττικής. Όπου από 30 Οκτωβρίου 1988, μέχρι σήμερα, θητεύει ως εφημέριος και ιεροκήρυκας. Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας και εφημέριος στον Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Μαραθώνα Αττικής. Έχει δεκαετή εγκαταβίωση στο Άγιο Όρος και διετή θητεία στην αλλοδαπή, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 61-61/18-1-1994 της Ι΄ Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας. Επίσης θήτευσε για επτά έτη στην «Ανάληψη του Κυρίου» στη Στουτγάρδη. Ετέλεσε με απόσπαση στη Ροδόπολη (Λύριον Ίδρυμα ΝΜΝ στην Ενορία Αγ. Βαρβάρας Ν. Μάκρης, 1998). Από 7-9-1999 στον Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού Καματερού. Μετά από έγγραφο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους (17-4-1998), έλαβε κανονικό απολυτήριο ύστερα από αίτησή του. Το όνομα Παντοκρατορινός το χρησιμοποιεί ως ψευδώνυμο.
Από το 1960 ασχολείται με τη λογοτεχνία. Έχει στο ενεργητικό του εννιά μυθιστορήματα, εννιά συλλογές διηγημάτων, πέντε ποιητικές συλλογές, μία υμνογραφία, ένα θεατρικό και διάφορες ομιλίες και λόγους. Το συγγραφικό του έργο συμπεριλαμβάνεται στη λογοτεχνική σειρά «Άπαντα Αρχ. Αθηναγόρα Παντοκρατορινού» (εκδόσεις Ιωλκός).Άλλα βιβλία του/της

H «Γρηγορούσα» και άλλα...
«Αγιοβαλεντίνος» ο Β'
Άγιος Αθηναγόρας
Βιβλικές γυναίκες
Γυαλόβολα, Πετράδια, Βότσαλα, Κοχύλια
Ερειπωμένα κάστρα και ξωκλήσια
Η «Μέδουσα»
Η βάρκα του Θούλη
Η γρια-Προφήταινα
Ηλιοτρόπια, Εντελβάις, Χαμομήλια
Καλαντάρι και μνημόσυνα
Κολλητσιδά βίος και πολιτεία
Ο Γυφτοδάσκαλος
Ο θησαυρός του Αρτέμη
Ο πολωλός
Οι «αγριοφουντουκιές»
Οι κολασμένοι και κατατρεγμένοι
Σπονδή στα αττικά πνεύματα
Τα βάσανα του Μάι Φρεντ
Τα βόδια της Καμπούκαινας
Τα φονικά στου Μπαρέκου
Το δάκρυ του φονιά
Το δέντρο της φωτιάς
Το πετροκάραβο
Το ρεσάλτο
Το σπίτι με τις σαύρες ή ένα κλουβί με βρόμικα πουλιά
Τ’ ανέκδοτα του παπα-Αβέρκιου

Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ