Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Κανδηλάπτης, Άρης
Ο Άρης Κανδηλάπτης είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας και εκδότης. Γεννήθηκε στη Νεάπολη Κοζάνης το 1935 από γονείς Πόντιους. Τέλειωσε το ιστορικό Γυμνάσιο Τσοτιλίου και την Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης. Υπηρέτησε ως δάσκαλος σε χωριά της Μακεδονίας και της Κρήτης. Το 1968 απολύθηκε από τη δικτατορία για πολιτικούς λόγους και επανήλθε στην υπηρεσία το 1984.
Ασχολήθηκε με το εμπόριο βιβλίων και άνοιξε ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας με το διακριτικό τίτλο «Βιβλία για όλους» και ένα από τα γνωστότερα παλαιοβιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας με τίτλο «Το μικρό Μοναστηράκι». Παράλληλα διηύθυνε και τις εκδόσεις «Δελφοί».
Την περίοδο 1970-2001 εξέδιδε διάφορα βιβλιογραφικά δελτία τα οποία, εκτός από την παρουσίαση και προβολή των βιβλίων, δημοσίευε διάφορα σχόλια παρεμβαίνοντας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, με αναφορές κυρίως στα προβλήματα του χώρου του βιβλίου.
Από νωρίς ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και κυρίως με την ποίηση. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλές τοπικές εφημερίδες και στα περιοδικά «Έρευνα», «Λογοτεχνική Δημιουργία», «Νέα Σκέψη» κ.λπ. Επίσης, στο «Μακεδονικό Ημερολόγιο» και στο «Ποιητικό Ημερολόγιο».
Εξέδωσε τη συλλογή «Χαρούμενο Σχολείο» με ποιήματα για όλες τις σχολικές γιορτές και επιμελήθηκε τη «Νέα Σχολική Ανθολογία» γραμμένη από δασκάλους.
Από το 1990 έως το 2010 εξέδιδε την ετήσια έκδοση «Το ημερολόγιο του βιβλιόφιλου» με επιλογές κειμένων και σχόλια επάνω στο θέμα που ήταν αφιερωμένο κάθε φορά.
Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Άλλα βιβλία του/της

Όσο αν ρωτάς και αν ρωτώ…

Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ