Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Γαρουφαλή, Μαρία
Η Μαρία Γαρουφαλή γεννήθηκε στην Αθήνα. Από νωρίς ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, έντυπη και ηλεκτρονική. Παρουσίαζε ειδήσεις τρία χρόνια, θέση ιστορική για το δεύτερο κανάλι της Ελληνικής Τηλεόρασης, αφού ήταν μία από τις δύο πρώτες γυναίκες που παρουσίασαν ειδήσεις.
Εργάστηκε στα περιοδικά ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΕΝΑ και ΕΙΚΟΝΕΣ και στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Για τη δουλειά της στην «Ε» τιμήθηκε με το βραβείο Μπότση. Τιμήθηκε επίσης με δύο διεθνείς δημοσιογραφικές υποτροφίες, μία ανά την Αμερική και μία ανά την Ευρώπη.
Υπήρξε στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων στο «Κτήμα Χατζημιχάλη». Ως παραγωγός ελληνικών θεμάτων, εργάστηκε επί σειρά ετών στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Σήμερα εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφόρησης του Υπουργείου Τύπου.
Έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική και έχει κάνει ατομική έκθεση το Νοέμβριο του 2002 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και έχει πάρει μέρος σε τρεις ομαδικές εκθέσεις.
Έχει ασχοληθεί στο εξωτερικό και με τη γλυπτική. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ποίηση και τη συγγραφή.
Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία του Δικαίου, της Παρέκκλισης και της Εγκληματικότητας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα των ΗΠΑ. Μιλάει αγγλικά, δανέζικα και γαλλικά.

Άλλα βιβλία του/της

Η αγωνία της Ιόλης
Η Ιόλη του ουρανού
Οι φύλακες των ονείρων
Το πορφυρό κολιέ

Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ