Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Τσουράκης, ΑχιλλέαςΟ Αχιλλέας Τσουράκης γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα και από το 1949 μπήκε στη βιοπάλη, γι’ αυτό τελείωσε τις τρεις τελευταίες τάξεις στο Ζ΄ Νυχτερινό Γυμνάσιο Παγκρατίου. Σπούδασε για τρία χρόνια οικονομικές επιστήμες που δεν ολοκλήρωσε γιατί παρακολούθησε δημοσιογραφία και θέατρο αριστούχος.
Έπαιξε στο Θέατρο Τέχνης, Πειραματικό, Θέατρο Αθηνών με το Μυράτ για δύο περιόδους και με το Ζωντανό Θέατρο όπου και παίχθηκαν δυο μονόπρακτά του στις αρχές της δεκαετίας του 1970.
Ασχολήθηκε με διάφορα επαγγέλματα: σε βιομηχανία παρασκευής ηλεκτρικών ειδών, γκαρσόνι, μικροπωλητής, υπάλληλος στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών και λογιστής. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 δούλεψε ως ασφαλιστικός σύμβουλος. Έχει συνεργαστεί με το ραδιόφωνο όπου και διασκεύασε Πλούταρχο, Μωραϊτίδη, Καρκαβίτσα κ.ά. Στην κρατική τηλεόραση το 1973 παρουσιάστηκε σε δεκατρία ημίωρα το ιστορικό θεατρικό του «Οι Πατέρες της Λευτεριάς».
Στον «Καλοκαιρίνειο» διαγωνισμό βραβεύτηκε για το έργο του «Τηλέμαχος» και στα «Δημήτρια» για τη «Στάση του Νίκα». Έχει πάρει κρατική διάκριση για το έργο του «Οι Φιλικοί». Έχει εκδώσει πάνω από είκοσι βιβλία με ποίηση, διηγήματα, θέατρο κι έγραψε θεατρική κριτική στα περιοδικά «Σκέψη και Τέχνη» και «Έρευνα». Έχουν δημοσιευθεί τα έργα του: «Η Νουβέλα», Νέα Πορεία, τχ. 179-180 (1970), «Το Παγωτό», Νέα Σύνορα, τχ. 21-22 (1973), «Διπλή Γιορτή», Λωτός, τχ. 1 (1971), «Το Άσυλο», Κούρος (αφιέρωμα), τχ. 28 (1974).
Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.


Άλλα βιβλία του/της

Viva Brasil
Η στάση του Νίκα
Ο Τηλέμαχος και οι Μνηστήρες
Πέντε στεναγμοί με φθόγγους
Πλατεία ηρώων
Το άσυλο ή οι γιοι της Δημαρίστης
Το δίλημμα
Τριλογία Ελένης

Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ