Σύνθετη Αναζήτηση
       
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put βιβλία into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Ρέπουλη-Πολίτου, ΦόνηΗ Φόνη Πολίτου-Ρέπουλη γεννήθηκε στη Σπάρτη, όπου και πέρασε τα πρώτα σχολικά της χρόνια, ενώ τα γυμνασιακά στη Ράλλειο Σχολή του Πειραιά. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (φιλολογικό τμήμα).
Εργάστηκε στη Δημόσια Εκπαίδευση. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προβυζαντινή-βυζαντινή-μεταβυζαντινή εποχή. Ερεύνησε και μελέτησε τη ζωή και το έργο των μεγάλων τής Αναγέννησης Τζιόττο, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελο και Ραφαήλ Σάντι.
Εργασίες της (ηχογραφήσεις & σλάιτς) εγκρίθηκαν και διατέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.
Από το 1984 έως το 1989 διέμενε οικογενειακώς στο Λονδίνο. Εκεί δραστηριοποιήθηκε στο Λύκειο των Ελληνίδων, όπου συνέβαλε στην έκδοση του περιοδικού «Λυχνάρι», έκανε διαλέξεις και αρθρογραφούσε στον «Ταχυδρόμο», εφημερίδα της Ομογένειας.
Από το γάμο της με το Δημήτρη Ρέπουλη απέκτησε δύο παιδιά, την Έλενα και το Γιάννη και τέσσερα εγγόνια.
Βαθιά τομή στη ζωή της ο θάνατος του άνδρα της, που απετέλεσε το έναυσμα για τη συγγραφή τού πρώτου της  βιβλίου με τίτλο «Απόσταγμα μνήμης» (εκδόσεις Ιωλκός, 2005).
«Το συναπάντημα» (εκδόσεις Ιωλκός, 2011) είναι το δεύτερο βιβλίο της.

Άλλα βιβλία του/της

Απόσταγμα μνήμης
Κεντρί και μέλι η ζωή
Το συναπάντημα

Newsletter

Εγγραφείτε εδώ στο newletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα βιβλία, προσφορές, εκδηλώσεις κτλ